Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Quo Vadis Δυτικέ κόσμε;

Quo Vadis Δυτικέ κόσμε;

Ο Πούτιν δημιούργησε μία μοναδική στο είδος της, όλο το 24ωρο ανοιχτή, παγκόσμια υπηρεσία επισκευής "χαλασμένων" δικτατοριών.

* Άρθρο του Ηλία Σ. Τζιώρα

Έγινε ο νούμερο 1 προορισμός για κάθε αποτυχημένο αυταρχικό ηγέτη, δικτάτορα του κόσμου με προβλήματα.

Μέχρι στιγμής η υπηρεσία του αποδίδει με χιλιάδες νεκρούς, με νέες δημοκρατίες ή χώρες ολόκληρες αιματοβαμμένες και με τη Δύση είτε να κοιτάζει παθητικά είτε με χαρά και απληστία να συγχρηματοδοτεί αυτή την «επιχείρηση δικτατόρων» μέσω κοινών έργων όπως ο αγωγός Nordstream 2.

Κάποια στιγμή οι ΗΠΑ και Ε.Ε. πρέπει να αντιμετωπίσουν την πικρή αλήθεια. Η Ρωσία αποφάσισε να αντιμετωπίσει τη Δύση. Δεν υποχρεώθηκε λόγω ανωτέρας βίας. Είχε και άλλες πολλές επιλογές αλλά αυτό ήθελε!

Παρ’ όλα αυτά επέλεξε ένα παγκόσμιο ξεκαθάρισμα λογαριασμών αντί για ένα κόσμο που όλοι θα ήταν κερδισμένοι. Αποφάσισε να ακολουθήσει μία στρατηγική που θα υπονομεύει τη Δύση όπου και όποτε μπορεί!

Η Δύση δεν μπορεί να κάνει τίποτα να αλλάξει αυτή την απόφαση, αυτή την πορεία της Ρωσίας του Πούτιν. Μπορεί μόνο να την απωθήσει ή να κοιτάξει από την άλλη πλευρά, καθώς η Ρωσία συνεχίζει να προκαλεί..

Κανένας αριθμός επανεκκινήσεων των συζητήσεων, κανένας αριθμός ειρηνικών λόγων και ειρηνευτικών ομιλιών, φιλικών χειραψιών και επίσημων παρουσιών στην παρέλαση της «Ημέρας Νίκης της 9ης Μαΐου», δεν θα κάνει τον Πούτιν να αλλάξει συμπεριφορά. Για ένα απλό λόγο. Η διάθεση αντιπαράθεσης είναι αυτή που κάνει το Κρεμλίνο να αισθάνεται άνετα και να λειτουργεί καλύτερα.

Κάθε φιλική χειρονομία απέναντι του που στοχεύει να μαλακώσει την την εχθρική στάση του, το μόνο που κάνει είναι να πείθει τη Ρωσία πως ο Πούτιν έχει δίκιο να θεωρεί τη Δύση αδύναμη και διεφθαρμένη.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024