Η Ρωσία είναι έτοιμη να εργαστεί στενά με όλες τις εποικοδομητικές δυνάμεις για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης προς συμφέρον της ειρήνης και της σταθερότητας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Ο Λαβρόφ έκανε τα σχόλια αυτά κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Νωρίτερα, ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλος στο γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε στο Reuters ότι η Ουκρανία έχει προετοιμάσει την διαπραγματευτική της θέση, όμως βρίσκεται αντιμέτωπη με ανεφάρμοστους διαπραγματευτικούς όρους εκ μέρους της Ρωσίας.
«Μόλις χθες οι επιθετικές ενέργειες των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας κλιμακώθηκαν, με βραδινές μαζικές αεροπορικές και πυραυλικές επιδρομές εναντίον ουκρανικών πόλεων», σημείωσε σε ένα μήνα.
Απόπειρα κατάρρευση «Θεωρούμε τέτοιες ενέργειες μονάχα ως μια απόπειρα να καταρρεύσει η Ουκρανία και να αναγκαστεί να αποδεχθεί κατηγορηματικά απαράδεκτους όρους».
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο σύγχρονου χοροθεάτρου της Βαλεντίνης Γιαννοπούλου MyCenae. Μια παράσταση για τον μύθο των Ατρειδών. Για μια και μοναδική βραδιά την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 20.30
Μετά τη sold out συναυλία στο Λυκαβηττό, τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών