Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ευκαιρία να επαναφέρουμε τη θανατική ποινή - Προκαλεί ο Μεντβέντεφ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ευκαιρία να επαναφέρουμε τη θανατική ποινή – Προκαλεί ο Μεντβέντεφ

Ο αποκλεισμός της Ρωσίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης μπορεί να σημάνει ότι η Ρωσία ίσως επαναφέρει σε ισχύ τη θανατική ποινή, λέει ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας ρίχνοντας κι' άλλο λάδι στη φωτιά.

Μετά από ένα κύμα κυρώσεων στη Ρωσία που ανακοινώθηκε από δυτικές χώρες, o Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, έγραψε στο ρωσικό δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης VK ότι είναι καιρός να «βάλουμε λουκέτο τις πρεσβείες και να συνεχίσουμε τις επαφές κοιτάζοντας ο ένας τον άλλον μέσα από κιάλια και διόπτρες όπλων.»

Όπως είπε, η Μόσχα θα συνεχίσει την εισβολή της στην Ουκρανία μέχρι να επιτύχει τους στόχους που όρισε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως η αποστρατικοποίηση και η «εξάλειψη των ναζί».

Ο Μεντβέντεφ καταδίκασε επίσης την αναστολή της Ρωσίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης, αλλά καυχήθηκε ότι πρόσφερε στη Μόσχα την ευκαιρία να επαναφέρει τη θανατική ποινή στη ρωσική νομοθεσία.

Η αναφορά στην θανατική ποινή

Όπως είπε, οι κυρώσεις έδωσαν στη Ρωσία έναν καλό λόγο για να αποτραβηχτεί από τον διάλογο σχετικά με την στρατηγική (πυρηνική) σταθερότητα και, δυνητικά, από την Νέα Συνθήκη για τη μείωση των στρατηγικών πυρηνικών οπλοστασίων (New START) που είχε υπογραφεί στην Ουάσινγκτον το 2010 και είχε παραταθεί το 2021.

Ο στενός συνεργάτης του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, προεξόφλησε πως οι κυρώσεις «δεν θα αλλάξουν τίποτα φυσικά». Κατά τον ίδιο οι κυρώσεις επιβάλλονται εξαιτίας της «πολιτικής ανικανότητας» που προκύπτει από την «αδυναμία» της Δύσης να αλλάξει την πορεία της Ρωσίας».

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024