Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΥΠΕΞ προς Τσαβούσογλου: Είναι πασιφανές ποιες χώρες σέβονται τις θεμελιώδεις αξίες του Χάρτη του ΟΗΕ

ΥΠΕΞ προς Τσαβούσογλου: Είναι πασιφανές ποιες χώρες σέβονται τις θεμελιώδεις αξίες του Χάρτη του ΟΗΕ

Με την Τουρκία να εκμεταλλεύεται ακόμη και τον πόλεμο στην Ουκρανία προκειμένου να προκαλέσει την Αθήνα και να προπαγανδίσει τις ανιστόρητες θέσεις της, τις τελευταίες ώρες μαίνεται και μια «μάχη» μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών.

Οι θέσεις τις οποίες ανέπτυξε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη σημερινή συνέντευξη του είναι σαφέστατες και ξεκάθαρες, επεσήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, αναφορικά με τη σημερινή ανάρτηση του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, «στην παρούσα ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τον Δυτικό κόσμο, είναι πασιφανές ποιες χώρες σέβονται τις θεμελιώδεις αξίες του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, καταδικάζοντας τις έκνομες ενέργειες, και ποιες απέχουν, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των Διεθνών και Περιφερειακών Οργανισμών, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης».

Ενόχληση Τσαβούσογλου για το μήνυμα Δένδια στην Άγκυρα

Προηγήθηκε ανάρτηση από τον Μεβλουτ Τσαβούσογλου με την οποία εξέφρασε τον εκνευρισμό και την ενόχλησή του για την αναφορά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια ότι «μόνο επιζήμιο θα είναι για την Τουρκία να επιχειρήσει να αξιοποιήσει καιροσκοπικά τη συγκυρία στην Ουκρανία και ενώ η παγκόσμια κοινή γνώμη είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου και του απαραβίαστου των συνόρων».

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανέφερε: «Ενώ ο κόσμος είναι επικεντρωμένος στην τραγωδία που συμβαίνει στην Ουκρανία, ο φίλος μου ο Νίκος επικεντρώνεται στο μοναδικό του χόμπι: Δυσφήμιση της Τουρκίας σε οποιαδήποτε συνθήκη. Τέτοια αφοσίωση και τόση προσπάθεια για τέτοιες ανοησίες. Πόσο λυπηρό!».

Η προειδοποίηση Δένδια

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εφημερίδα Παραπολιτικά, ο κ. Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ευελπιστώ ότι οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία θα οδηγήσουν την Τουρκία να αναλογιστεί τη σημασία που έχει η τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και η εδραίωση πραγματικών συμμαχικών σχέσεων στην περιοχή. Από κάτι τέτοιο μόνο όφελος θα είχε ο τουρκικός λαός και η σημαντική μερίδα της τουρκική κοινωνίας που προσβλέπει και σήμερα στην ευρωπαϊκή της προοπτική».

Όπως προσθεσε, «από την άλλη πλευρά, μόνο επιζήμιο θα είναι για την Τουρκία να επιχειρήσει να αξιοποιήσει καιροσκοπικά αυτή τη συγκυρία και ενώ η παγκόσμια κοινή γνώμη είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου και του απαραβίαστου των συνόρων. Σε κάθε περίπτωση “έχουν γνώση οι φύλακες”. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι αποφασισμένη να προασπίσει την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024