Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Θρίλερ με τα Στενά του Βοσπόρου - Θα κλείσουν, λέει ο Ζελένσκι - Διαψεύδει τούρκος αξιωματούχος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Θρίλερ με τα Στενά του Βοσπόρου – Θα κλείσουν, λέει ο Ζελένσκι – Διαψεύδει τούρκος αξιωματούχος

Και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα, κατά την πάγια τακτική του, ο Ερντογάν...

Με ένα tweet, με το οποίο ευχαριστεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον τουρκικό λαό, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έσπευσε να ανακοινώσει ότι η Τουρκία θα απαγορεύσει τη διέλευση των ρωσικών πολεμικών πλοίων από τη Μαύρη Θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία είχε αρνηθεί χθες να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια. «Μόνο αν κριθεί ότι η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου, τότε θα κλείσουν τα Στενά του Βοσπόρου», είχε δηλώσε σε δημοσιογράφους στο Καζακστάν ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τον μεσολαβητή της ειρήνης παριστάνει ο Ερντογάν

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε σήμερα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσιάστηκε να υποστηρίζει ότι η Άγκυρα καταβάλλει προσπάθειες ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό.

Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε και εκείνος τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια της οποίας ζήτησε από τον συνομιλητή του – πάντοτε σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ – η Ρωσία να θέσει τέλος στις στρατιωτικές της επιχειρήσεις κατά της Ουκρανίας.

Είναι προφανές, ωστόσο, ότι η Άγκυρα επιχειρεί να ισορροπήσει μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, ειδικά από όταν ξεκίνησαν οι ρωσικές πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Από τη μία, καταδικάζει τη ρωσική επίθεση, αλλά μένει στη… θεωρία, χωρίς να παίρνει μέρος στις κυρώσεις κατά της Μόσχας και χωρίς να μπλοκάρει τις ρωσικές κινήσεις στα στενά του Βοσπόρου, όπως της ζητά η ουκρανική πλευρά.

Εξάλλου, τούρκοι αξιωματούχοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι η Άγκυρα δεν έχει ακόμη λάβει μια τελική απόφαση αναφορικά με το ενδεχόμενο κλείσιμο των στενών του Βοσπόρου ρντογια τα ρωσικά πλοία.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024