
Ζελένσκι σε Ευρώπη: Ακυρώστε τη visa στους Ρώσους και επιβάλλετε εμπάργκο στο πετρέλαιο
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να ενισχύσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για να την τιμωρήσει για την εισβολή στην Ουκρανία.
Να σταματήσει την ρωσική επιθετικότητα ζήτησε από την Δύση ο Ζελένσκι, ζητώντας παράλληλα και ενισχύσεις.
«Η Ευρώπη έχει αρκετή δύναμη για να σταματήσει αυτή την επιθετικότητα. Η ακύρωση της βίζας για τους Ρώσους, η αποκοπή τους από το SWIFT, η πλήρης απομόνωση της Ρωσίας, η ανάκληση πρεσβευτών, το εμπάργκο στο πετρέλαιο, η επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, αυτά πρέπει να είναι στο τραπέζι», δήλωσε ο πρόεδρος.
Ο αρχηγός του κράτους επέκρινε τη Δύση ότι συνεχίζει απλά να παρακολουθεί τι συμβαίνει στην Ουκρανία από μακριά μερικές ώρες μετά τα νέα πλήγματα των ρωσικών δυνάμεων στο Κίεβο, στη Ζαπορίζια και ενώ ηχούν σειρήνες της αεράμυνας σε πόλεις της δυτικής Ουκρανίας, ιδίως τη Λβιβ.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να ενισχύσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για να την τιμωρήσει για την εισβολή στην Ουκρανία.
«Δεν έχουν ακόμη εξαντληθεί όλες οι δυνατότητες κυρώσεων. Η πίεση επί της Ρωσίας πρέπει να αυξηθεί. Αυτό είπα στην πρόεδρο» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έγραψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Twitter.
- Ο Πλεύρης μοιράζει «ποινές»: Ζητά άρση αδειών παραμονής μεταναστών για περιστατικά σε Σύμη και Κηφισιά
- «Με Κάρικ τη νέα σεζόν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»
- Επερώτηση ΠΑΣΟΚ για Ταμείο Ανάκαμψης: Ποτέ άλλοτε τόσα πολλά χρήματα δεν άφησαν τόσο δυσανάλογα μικρό αποτέλεσμα
- Θα αναδείξουμε τις υποκλοπές στα ευρωπαϊκά φόρα, λέει ο ΔΣΑ – «Η συγκάλυψη κλονίζει τα θεμέλια του πολιτεύματος»
- To Mythos της Anthropic τρόμαξε τον Τραμπ – Εξετάζει τώρα κανόνες για την ΑΙ
- Πάμε σαν άλλοτε – Η Βίκυ Λέανδρος θα εμφανιστεί ξανά στη Eurovision



