Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Στις Βρυξέλλες ο Ν. Δένδιας. Ολοκληρώθηκαν οι επαφές με τους πρέσβεις στην Αθήνα των κρατών μελών του ΣΑ του ΟΗΕ σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις ελληνικές θέσεις

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει το απόγευμα στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, με αντικείμενο τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων συγκαλείται εκτάκτως σε συνέχεια και της χθεσινής έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στην οποία συμμετείχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου οι ΥΠΕΞ των 27 κρατών-μελών της ΕΕ να συζητήσουν για την κατάσταση η οποία διαμορφώνεται στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική επίθεση και να συντονίσουν τις δράσεις τους για την επιβολή περιοριστικών μέτρων προς τη Ρωσία.

Ο υπουργός Εξωτερικών, πριν από την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες, πραγματοποίησε σειρά επαφών με ξένους αξιωματούχους. Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ επικοινώνησε με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτώρια Νούλαντ, καθώς και με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα.Επίσης, χθες ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τους πρέσβεις της Ουκρανίας, της Πολωνίας και της Εσθονίας, καθώς και με τους επιτετραμμένους της Λετονίας και της Λιθουανίας.

Διαβάστε επίσης – Ουκρανία: Έτοιμο το Κίεβο να ξεκινήσει συνομιλίες με τη Ρωσία, ζητά εγγυήσεις λέει σύμβουλος του Ζελένσκι

Σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε διαδοχικά με τους πρέσβεις της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Στη συνέχεια, προήδρευσε σε δεύτερη σύσκεψη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ.

Λόγω της αναχώρησής του για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Δένδιας ζήτησε από τον γγ του ΥΠΕΞ, πρέσβη Γ. Δεμίρη, να συναντηθεί με τον πρέσβη της Κίνας.

Μετά από αυτές τις συναντήσεις ολοκληρώνεται ο κύκλος επικοινωνίας με όλους τους πρέσβεις, στην Αθήνα, των κρατών που αποτελούν τα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024