Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υμηττός: Zάντες και γυάλινα μπουκάλια πετάνε στο βουνό

Υμηττός: Zάντες και γυάλινα μπουκάλια πετάνε στο βουνό

Μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού στο βουνό του Υμηττού σε διάφορα σημεία του πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Προστασίας Υμηττού με τις κατά τόπους δημοτικές αρχές και εθελοντές. Στο βουνό αυτό κάποιοι πετούν ακόμη και παλαιές ζάντες αυτοκινήτων και γυαλιά. Ανίκητη η βλακεία.

Ο ΣΠΑΥ συνεχίζει τη μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού του Υμηττού απελευθερώνοντας το βουνό από σκουπίδια και ογκώδη αντικείμενα που είναι διάσπαρτα μέσα στο βουνό.

Σειρά πήραν οι περιοχές των Γλυκών Νερών και της Παιανίας, όπου η ομάδα του ΣΠΑΥ σε συνεργασία με την Εθελοντική Δασοπροστασία Παιανίας και το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Β/Α Τομέα Υμηττού, πραγματοποίησε νέο κυκλικό δρομολόγιο καθαρισμού, σαρώνοντας ένα μεγάλο τμήμα του δασικού δικτύου και απομακρύνοντας σκουπίδια αλλά και σπασμένα κλαδιά που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Ελπίς».

Λίγες μέρες πριν με τη συνεργασία του ΣΠΑΥ και του Δήμου Παπάγου – Χολαργού καθαρίστηκε όλη την περιοχή από τη θέση Τρίστρατο μέχρι τον Πύργο της Ανθούσας και την Αγία Ελεούσα, απομακρύνοντας κάθε λογής σκουπιδιών που βρίσκονταν κατά μήκος των δασικών δρόμων και των μονοπατιών.

Πλαστικά μπουκάλια, μάσκες, αντισηπτικά μαντιλάκια, σακούλες, γυαλιά, ακόμα και ζάντες αυτοκινήτων βρίσκονταν διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του βουνού, υποβαθμίζοντας το φυσικό περιβάλλον του Υμηττού και υπενθυμίζοντας για μία ακόμα φορά την σπουδαιότητα της περιβαλλοντικής συνείδησης που πρέπει να διέπει την κοινωνία μας.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση απομάκρυνσης σπασμένων κλαδιών και πεσμένων δέντρων εξαιτίας της χιονόπτωση που σε κάποια σημεία μάλιστα καθιστούσαν ανέφικτη την διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Λόγω της μεγάλης έκτασης των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία, ο ΣΠΑΥ συνεχίζει τις παρεμβάσεις προς κάθε κατεύθυνση με σκοπό την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την έκτακτη χρηματοδότηση των εργασιών που απαιτούνται για την αποτελεσματικότερη θωράκιση του Υμηττού.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024