Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Αντιιμπεριαλιστικές πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αντιιμπεριαλιστικές πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πορείες του ΚΚΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενάντια στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δραματικές εικόνες που έρχονται από την Ουκρανία, έπειτα από τη ρωσική εισβολή.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε πορεία από την ουκρανική πρεσβεία προς την αμερικανική, στην οποία συμμετείχαν η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και η ΟΠ Αττικής της KNE, με την κάθοδο της Λεωφόρου Κηφισίας να είναι κλειστή, διότι είναι συγκεντρωμένοι πλήθος κόσμου.

«Η απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η τυπική έναρξη ενός πολέμου, που έχει προετοιμαστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια και αφορά στον ανταγωνισμό δύο ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων – από την μία οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία – για τα κέρδη, για το μοίρασμα αγορών, εδαφών.

»Το συμφέρον του ελληνικού λαού, των λαών συνολικά, είναι στη δική τους πάλη ενάντια στον πόλεμο και όχι να διαλέξουν ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση τους.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας καθώς και η πρώην ΓΓ του κόμματος, Αλέξα Παπαρήγα.

Πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Πορεία ενάντια στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πραγματοποίησαν μέλη του ΚΚΕ και στη Θεσσαλονίκη.

Οι διαδηλωτές έκαναν λόγο για μια απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή που όπως λένε, αποτελεί την τυπική έναρξη ενός πολέμου, που έχει προετοιμαστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια και αφορά στον ανταγωνισμό δύο ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων – από την μία οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία – για τα κέρδη, για το μοίρασμα αγορών, εδαφών.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούν το «κλείσιμο όλων των αμερικανοΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών βάσεων στη χώρα μας» αλλά και «να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για την περικύκλωση της Ρωσίας».

Η πορεία θα κινηθεί προς το αμερικανικό και ρωσικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη. Νωρίτερα οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024