Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Το ΝΑΤΟ δεσμεύεται να ενισχύσει τη στρατιωτική δύναμη στην ανατολική Ευρώπη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το ΝΑΤΟ δεσμεύεται να ενισχύσει τη στρατιωτική δύναμη στην ανατολική Ευρώπη

Κοινή δήλωση μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Γενς Στόλτενμπεργκ

Σημαντικές πρόσθετες αμυντικές αποστολές δυνάμεων στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ σε απάντηση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά την έκτακτη Σύνοδο των κρατών – μελών, έκανε λόγο για τρομερό στρατηγικό λάθος της Ρωσίας, διαμηνύοντας πως θα πληρώσει σοβαρό τίμημα.

«Η απόφαση του προέδρου Πούτιν να επιτεθεί στην Ουκρανία είναι ένα τρομερό στρατηγικό λάθος, για το οποίο η Ρωσία θα πληρώσει σοβαρό τίμημα, τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά, για τα επόμενα χρόνια» αναφέρει η κοινή δήλωση των μελών της Συμμαχίας.

Σχετικά με την αποστολή στρατευμάτων στην Ανατολική Ευρώπη, το ΝΑΤΟ δηλώνει ότι «θα κάνει όλες τις αναγκαίες αναπτύξεις για να εξασφαλίσει ισχυρή και αξιόπιστη αποτροπή και άμυνα».

«Τα μέτρα μας είναι και παραμένουν προληπτικά, αναλογικά και μη κλιμακωτά» προσθέτει.

Όπως αναφέρεται «κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί από το μπαράζ ψεμάτων της ρωσικής κυβέρνησης. Τώρα πραγματοποιούμε σημαντικές πρόσθετες αμυντικές αποστολές δυνάμεων στο ανατολικό τμήμα της συμμαχίας».

Δείτε αναλυτικά

Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία κατέστρεψε την ειρήνη στην Ευρώπη

Ο Στόλντεμπεργκ είπε ότι «οι σκέψεις μας είναι με όσους σκοτώθηκαν, τους τραυματίες και τους εκτοπισμένους» και κάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως την επίθεσή της, να αποσύρει τις δυνάμεις της από την Ουκρανία και να επανέλθει στον ειρηνικό διάλογο.

Μάλιστα, έκανε λόγο για νέα απειλή κατά της ευρωπαϊκής ασφάλειας, τονίζοντας πως η συμμαχία θα συνεχίσει να προμηθεύει με όπλα την Ουκρανία. «Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και η ΕΕ έχουν ήδη επιβάλει σημαντικές κυρώσεις και πρέπει να είναι έτοιμοι να κάνουν περισσότερα».

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024