Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Αγωνία για τα μέλη της ελληνικής πρεσβείας – Πώς φυγαδεύτηκαν μαζί με το συνεργείο της ΕΡΤ

Ουκρανία: Αγωνία για τα μέλη της ελληνικής πρεσβείας – Πώς φυγαδεύτηκαν μαζί με το συνεργείο της ΕΡΤ

Η συγκλονιστική περιγραφή της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ που έχει φυγαδευτεί κι εκείνη μαζί με τα μέλη της ελληνικής πρεσβείας.

Σοκάρει ο τρόπος φυγάδευσης των μελών της ελληνικής πρεσβείας αλλά και του συνεργείου της ΕΡΤ με την ανταποκρίτρια, Ανδριάννα Μαγγανιά, να περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο με τον οποίο εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στο Κίεβο.

Η δημοσιογράφος Ανδριάννα Μαγγανιά ανέφερε πως η αποστολή της ΕΡΤ διέμενε σε ξενοδοχείο κοντά στην πρεσβεία αυτές τις ημέρες, ωστόσο χτες η αποστολή έφυγε από το ξενοδοχείο και μεταφέρθηκε στην ελληνική πρεσβεία για λόγους ασφαλείας.

Ωστόσο σήμερα ανακοινώθηκε πως το προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας πρέπει να αποχωρήσει από το κτίριο.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ τόνισε πως υπήρχαν ένοπλες συγκρούσεις σε πολύ κοντινό σημείο γύρω από την πρεσβεία με αποτέλεσμα οι ελληνικές αρχές να κρίνουν αναγκαίο το κλείσιμο της πρεσβείας.

Η ίδια περιέγραψε πως χωρίστηκαν σε έξι οχήματα, τα οποία είναι γεμάτα προμήθειες καθώς κανείς δεν γνωρίζει πόσες ώρες θα βρίσκονται στα αυτοκίνητα μέχρι να φτάσουν σε έναν προορισμό ασφαλείας.

Μάλιστα, αυτός ο προορισμός είναι.. άγνωστος, καθώς οι ελληνικές Αρχές δεν τους έχουνε ενημερώσει για το πού πάνε.

Τα έξι οχήματα φέρουν διακριτικά, ενώ η αστυνομία τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χωριστούν στο δρόμο.

Αναλυτικά η συγκλονιστική περιγραφή της δημοσιογράφου

«Εγκαταλείψαμε πριν από λίγο την ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο. Είμαστε 13 άτομα, βρισκόμαστε σε έξι αυτοκίνητα, σε αυτοκινητοπομπή. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να βγούμε έξω από την πόλη.

Έχουμε διανύσει πάνω από δέκα χιλιόμετρα. Πριν από λίγο είδαμε κόσμο στο δρόμο. Υπάρχει αρκετή κίνηση στην κεντρική οδική αρτηρία που βρισκόμαστε και η οποία οδηγεί εκτός Κιέβου. Αυτό που μας έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση είναι ότι είδαμε πάρα πολύ κόσμο με τις βαλίτσες να βρίσκεται στα πεζοδρόμια και να κάνει ωτοστόπ.

Προσπαθούν να εγκαταλείψουν την πόλη με κάθε μέσο οι κάτοικοι του Κιέβου. Φυσικά όσοι είχαν αυτοκίνητο μπήκαν στα αυτοκίνητά τους και έφυγαν, άλλοι πήγαν στα καταφύγια, όμως όσοι δεν είχαν μεταφορικό μέσο, προσπαθούν αυτή τη στιγμή να φύγουν κάνοντας ωτοστόπ», είπε.

Ακούγαμε εκρήξεις όσο είμασταν στην πρεσβεία

Αναφορικά με τις συνεχείς εκρήξεις, ανέφερε: «Ακούγαμε πάρα πολύ δυνατές εκρήξεις και τις σειρήνες να ηχούν, την ώρα που βρισκόμασταν στην ελληνική πρεσβεία, όμως κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει εκρήξεις, δεν έχουμε δει ενόπλους, ούτε άρματα μάχης».

Δεν μας γνωστοποιούν τον προορισμό για λόγους ασφαλείας

Η ανταποκρίτρια της δημόσιας τηλεόρασης συνέχισε: «Είχαμε ακούσει ότι υπάρχουν ένοπλες συγκρούσεις σε πολύ κοντινό σημείο, γύρω από την πρεσβεία. Η πρεσβεία βρισκόταν περίπου τέσσερα χιλιόμετρα από την πλατεία Ανεξαρτησίας. Οι ελληνικές Αρχές δεν μας δίνουν συγκεκριμένες πληροφορίες. Έκριναν για λόγους ασφαλείας ότι πρέπει να μεταφερθούμε επειγόντως έξω από το Κίεβο, χωρίς να μας δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες και χωρίς να ξέρουμε πού πάμε αυτή τη στιγμή. Δε γνωρίζουμε, δεν ανακοινώνεται αυτό επίσημα. Βρισκόμαστε σε μια αυτοκινητοπομπή με έξι οχήματα, έχουμε βάλει διακριτικά με τις ελληνικές σημαίες και προσπαθούμε να μείνει το ένα αυτοκίνητο κοντά στο άλλο. “Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χωριστούμε” μας είπαν χαρακτηριστικά.

Έχουμε πολλές προμήθειες – Φαγητό και βενζίνη

Εγώ βρίσκομαι στο ίδιο όχημα με τον κ. Σπύρο Κοντονή, ο οποίος είναι στην ελληνική πρεσβεία ειδικός για θέματα επικοινωνίας και πληροφορικής. Έχουμε χωριστεί με το συνεργείο της ΕΡΤ, με τον Πάρι Κεφάκη και τον Γιώργο Τσάμπρα. Βρίσκονται σε άλλο όχημα, δεν χωρούσαμε να μπούμε όλοι στο ίδιο όχημα γιατί φυσικά έχουμε πάρει και πολλές προμήθειες μαζί μας. Έχουμε πάρει φαγητό, βενζίνη, δεν ξέρουμε πόσες ώρες θα χρειαστούν μέχρι να φτάσουμε στον τελικό προορισμό μας».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024