Δύο ακόμα σοροί εντοπίστηκαν στο 3ο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia, το οποίο έχει ρυμουλκηθεί στο λιμάνι του Αστακού, ενώ νωρίτερα σήμερα είχε εντοπιστεί μία σορός άνδρα εντός του δεύτερου γκαράζ του πλοίου.
Έτσι, ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 8, από την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο τρίτο κατάστρωμα του πλοίου τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 του μήνα, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερείκουσας, κοντά από την Κέρκυρα, κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντιζι.
Τρία άτομα ακόμα αγνοούνται, βάσει της λίστας επιβατών του πλοίου.
Οι διασωθέντες από το πλοίο είναι 281.
Οι έρευνες από άνδρες της ΕΜΑΚ στο εσωτερικό του πλοίου συνεχίζονται, ενώ από το πρωί γίνονται προσπάθειες για το άνοιγμα του καταπέλτη του πλοίου, προκειμένου να ξεκινήσει η απομάκρυνση των καμένων φορτηγών και αυτοκινήτων.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59