Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος των γονέων, που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους σχολείου λόγω των μέτρων για τον κοροναϊό.
Μόλις δύο από τους 49 μαθητές επέστρεψαν στα σχολεία τους στη δυτική Θεσσαλονίκη, ενώ οι υπόλοιποι 47 εξακολουθούν να χάνουν μαθήματα και κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά.
Πρόκειται για μαθητές δημοτικού και νήπια, οι γονείς των οποίων αντιδρούν στα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Θανάσης Φροσύνης «μέσω δικηγόρων οι γονείς κατέθεσαν έγγραφα προκείμενου να εγκρίνουμε την διακοπή φοίτησης των παιδιών τους γιατί παρακολουθούν διαδικτυακά μαθήματα σε άλλες χώρες. Αυτό όμως δεν υφίσταται. Τηλεκπαίδευση μπορεί να γίνει εφόσον υπάρχει μετοίκηση».
Είπε μάλιστα ότι υπήρξε περίπτωση κατά την οποία μητέρα έχει πει σε νηπιαγωγό να της δοθεί χαρτί προκειμένου να φορά το παιδί της μάσκα μόνο στο στόμα. Σε άλλη περίπτωση, γονείς αρνητές ισχυρίστηκαν ότι το παιδιά τους κάνουν τηλεκπαίδευση και τα έχουν γράψει σε σχολεία στην Αλάσκα ή στη Μοντάνα!
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων