Σάββατο 22 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Παραδόθηκε στους πολίτες η νέα σύγχρονη πεζογέφυρα επί της Λ. Μεσογείων στην Αγ. Παρασκευή

Παραδόθηκε στους πολίτες η νέα σύγχρονη πεζογέφυρα επί της Λ. Μεσογείων στην Αγ. Παρασκευή

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής έγινε χθες πραγματικότητα με την παράδοση στους πολίτες της νέας σύγχρονης πεζογέφυρας επί της Λ. Μεσογείων, στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής (ύψος ΙΚΑ), η οποία κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και δημοπρατήθηκε και εκτελέστηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

 

Τα εγκαίνια της νέας πεζογέφυρας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής στην Αγία Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ και από σήμερα οι πολίτες θα μπορούν να διασχίζουν την Λ. Μεσογείων με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γ. Καραγιάννης, παρουσία της Υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως και του Δημάρχου Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπά.

Η νέα πεζογέφυρα είναι η τρίτη που ολοκληρώνεται από τις συνολικά 6 που κατασκευάζονται σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και είναι συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 13 εκ. ευρώ.

 

Ήδη έχουν παραδοθεί στην κυκλοφορία η πεζογέφυρα Αλίμου η οποία βρίσκεται στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στη συμβολή της με την Καλαμακίου και η πεζογέφυρα στο ύψος του Παλαιού Φαλήρου, επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος.

Οι 6 πεζογέφυρες

Φορέας διαχείρισης της εν λόγω συγχρηματοδοτούμενης πράξης είναι η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής, ενώ οι πληρωμές διενεργούνται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής.

Συνολικά οι 6 πεζογέφυρες που προβλέπει το έργο βρίσκονται στα εξής σημεία: 1. Λεωφόρος Ποσειδώνος και Λεωφόρος Καλαμακίου, Άλιμος, 2. Λεωφόρος Κηφισίας και Πανόρμου, Αθήνα, 3. Λεωφόρος Μεσογείων και ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής, Αγία Παρασκευή, 4. Λεωφόρος Αθηνών –Σχολές Προβατά, Χαϊδάρι, 5. Λεωφόρος Ποσειδώνος και Αφροδίτης, Παλαιό Φάληρο, 6. Λεωφόρος Αθηνών-Παλατάκι, Χαϊδάρι.

Γ. Πατούλης: «Ολοκληρώνουμε  έργα που είχαν κολλήσει για χρόνια στα «χαρτιά»

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Αττικής έκανε λόγο για ένα σημαντικό έργο «που θα ενισχύσει την οδική ασφάλεια και θα διευκολύνει τη μετακίνηση των πεζών και των συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα, σε μια περιοχή κυκλοφοριακά επιβαρυμένη και επικίνδυνη, καθώς έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα και δυστυχήματα» και πρόσθεσε πως προτεραιότητα της διοίκησης είναι να ολοκληρωθούν έργα  που είχαν κολλήσει για χρόνια στα «χαρτιά».

«Επισπεύδοντας διαδικασίες και εξασφαλίζοντας τους απαραίτητους πόρους, στόχος μας είναι να παραδώσουμε στους πολίτες της Αττικής υποδομές που δίνουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα και προασπίζουν την ασφάλεια των πολιτών. Η Αττική περνάει σε μία νέα εποχή, σε αυτή του μέλλοντος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ανέφερε πως στόχος είναι το συντομότερο δυνατόν να παραδοθούν στο κοινό και οι υπόλοιπες τρεις πεζογέφυρες που έχουν ενταχθεί στο της συγκεκριμένο πρόγραμμα, αυτές που είναι στη συμβολή Κηφισίας με την Πανόρμου, αλλά και στις δύο ακόμα στην περιοχή του Χαΐδαρίου, στις Σχολές Προβατά και στο Παλατάκι επί της Λ. Αθηνών.

«Με το έργο μας, προχωράμε με σταθερά βήματα στη δημιουργία ενός σύγχρονου, λειτουργικού και ασφαλούς οδικού δικτύου – μια βασική μας προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση» τόνισε και πρόσθεσε:

«Σε αυτή την κατεύθυνση μοχλεύουμε κάθε διαθέσιμο πόρο για να αναβαθμίσουμε το οδικό δίκτυο που ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, με εκτεταμένο πρόγραμμα δεκάδων χιλιομέτρων νέων ασφαλτοστρώσεων, διαγραμμίσεων και διευθέτησης νησίδων σε σημεία υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου ή σε περιοχές στις οποίες δεν είχε πραγματοποιηθεί το παραμικρό έργο βελτίωσης του οδικού δικτύου – όχι μόνο σε απομακρυσμένους Δήμους, αλλά ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τους δρόμους γύρω από την Πλατεία Συντάγματος, όπου δεν είχε γίνει κάτι ανάλογο για περισσότερες από δύο δεκαετίες».

Παράλληλα, όπως υπογράμμισε ολοκληρώνεται το κομβικό έργο για την επαναχάραξη και τη βελτίωση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θηβών, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος που χρηματοδοτείται μέσω ΠΕΠ Αττικής με προϋπολογισμό 24,5 εκ. ευρώ.

Επίσης είναι σε εξέλιξη παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στον φωτισμό των οδικών αξόνων της Αττικής , ύψους 33 εκ. ευρώ , που περιλαμβάνει την αντικατάσταση 22.000 φωτιστικών σωμάτων από νέας τεχνολογίας led, εκσυγχρονίστηκε το Κέντρο Ελέγχου και Διαχείρισης Κυκλοφορίας, ενώ πέρα από τις πεζογέφυρες, δημιουργήθηκαν έξυπνες διαβάσεις, φιλικές σε άτομα με προβλήματα κινητικότητας και όρασης, εξωραΐστηκαν υπόγειες διαβάσεις πεζών σε κεντρικές λεωφόρους, ανανεώθηκαν φωτεινοί σηματοδότες, έργα με ορατά αποτελέσματα.

Ο Υφ. Μεταφορών και Υποδομών Γ. Καραγιάννης επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά να βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας καθώς παραδίδεται σε χρήση ακόμα μία πεζογέφυρα,  αυτή τη φορά επί της Λεωφόρου Μεσογείων, στον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Πρόκειται για ένα έργο λειτουργικό και χρήσιμο για τους κατοίκους,  το οποίο προσφέρει ασφάλεια και άνεση στη μετακίνησή τους. Είναι με λίγα λόγια ένα έργο ουσιαστικό αλλά κυρίως απαραίτητο,  και σίγουρα ένα όμορφο έργο προβολής, το οποίο κατασκεύασε το Υπουργείο Υποδομών με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής  για να εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες πολίτες.

Παράλληλα το έργο είναι ένα  χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολύ καλής συνεργασίας που έχει το υπουργείο με την περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω, γιατί μαζί ξεπεράσαμε πολλές παθογένειες και φτάσαμε σήμερα εδώ.

Η πεζογέφυρα κατασκευάστηκε σε μία περιοχή με υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο και μεγάλες αναμονές, γεγονός που καθιστούσε το έργο τεχνικά απαιτητικό αλλά και σημαντικό, αφού εγείρονται σοβαρά ζητήματα ασφαλείας για τους πεζούς.

Στο Υπουργείο Υποδομών με τον Κώστα Καραμανλή υλοποιούμε ένα μεγάλο πλάνο έργων άνω των 13 δις. που θα αλλάξει την εικόνα των υποδομών στη χώρα.  Την ίδια ώρα, όμως, θεωρούμε σημαντικό να παρεμβαίνουμε και να υλοποιούμε και μικρότερα έργα, υψηλής προστιθέμενης αξίας για τη κοινωνία.  Οι πεζογέφυρες αυτές αποτελούν τοπόσημα και έργα ουσιαστικής παρέμβασης στη καθημερινότητα των πολιτών.

Είναι πραγματικά χαρά να βλέπεις να ολοκληρώνονται έργα και να παραδίδονται πίσω στη κοινωνία στην οποία ανήκουν».

Η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση που βρισκόμαστε σήμερα εδώ και εγκαινιάζουμε ένα έργο πνοής για το Δήμο Αγίας Παρασκευής, το οποίο θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών και θα συμβάλλει στη διευκόλυνση της καθημερινής μετακίνησης και των ατόμων με αναπηρία.

Θέλω συγχαρώ το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών που δημοπράτησε και εκτέλεσε  το έργο, καθώς και την Περιφέρεια που συνέδραμε καθοριστικά σε αυτό  άλλα και σε άλλα σημαντικά έργα για την Αττική. Είναι πολύ σημαντικό να επενδύουμε στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών σε ζητήματα οδικής ασφάλειας και προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η πρωτοβουλία μας να εισάγουμε το μάθημα οδικής ασφάλειας τα σχολεία.

 

Δείτε στο παρακάτω link βίντεο από την εκδήλωση και την ομιλία του Περιφερειάρχη

https://youtu.be/B0D6x1i-Ei4

Sports in

Ελλάδα – Πολωνία 78-73: Θετικό δείγμα ενόψει Προολυμπιακού (vid)

Η Ελλάδα παρουσίασε ένα καλό πρόσωπο (πλην του πρώτου δεκαλέπτου) στο πρώτο της φιλικό και επιβλήθηκε με 78-73 της Πολωνίας στο ΣΕΦ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024