Γρηγορόπουλος: Την Πέμπτη συζητείται η αναίρεση του Εισαγγελέα κατά της αναγνώρισης ελαφρυντικού στον Κορκονέα
Τι αναφέρουν οι δικηγόροι της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου
Οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλούν για μία προκλητικά ευμενή απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας που αναγνώρισε το ελαφρυντικό του «πρότερου σύννομου βίου» στον Ε. Κορκονέα με αποτέλεσμα την άμεση αποφυλάκισή του. Αύριο, Πέμπτη η ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα συζητήσει το αίτημα αναίρεσης του Εισαγγελέα στη συγκεκριμένη απόφαση.
Αναλυτικά οι δικηγόροι της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου αναφέρουν
Αύριο στις 9.30πμ θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η αναίρεση που άσκησε από το 2019 ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης αναγνώρισης του ελαφρυντικού του «προτέρου συννόμου βίου» στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, δράστη της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Το ελαφρυντικό αναγνώρισε, με σκανδαλώδη διαδικασία, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας τον Ιούλιο του 2019, με αποτέλεσμα την άμεση αποφυλάκιση Κορκονέα.
Ο Κοροκονέας δεν έκανε καν αναίρεση στην καταδίκη για εν ψυχρώ δολοφονία
Το πόσο προκλητικά ευμενής ήταν η απόφαση αποδείχθηκε περίτρανα από το γεγονός ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας δεν έκανε καν αναίρεση στην καταδίκη του για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με άμεσο δόλο, δηλαδή, για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου.
Σε μία υπόθεση που εδώ και 13 χρόνια συγκρούονται από τη μία πλευρά η κοινωνική απαίτηση δικαιοσύνης και από την άλλη οι σκοτεινοί μηχανισμοί συγκάλυψης και επιβράβευσης του εγκλήματος με θύμα ένα αθώο παιδί, τον Αλέξανδρο, εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την μνήμη του Αλέξανδρου, την οικογένειά του, τη μητέρα και την αδελφή του, και να διεκδικούμε μέχρι τέλους πραγματική Δικαιοσύνη με πραγματική τιμωρία του εγκλήματος. Να μην έχουμε άλλη μία απόφαση επιβράβευσης αστυνομικής βίας που οπλίζει το χέρι κάθε επόμενου Κορκονέα και αφήνει απροστάτευτο κάθε επόμενο Αλέξανδρο.
- Γάζα: «Συλλογική τιμωρία» – Το Ισραήλ έχει δολοφονήσει πάνω από 700 συγγενείς δημοσιογράφων
- Γκύζη: Άνδρας μαχαίρωσε τη σύζυγό του και αυτοκτόνησε – Στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση η γυναίκα
- Ivan Greko: Στο Αυτόφωρο τη Δευτέρα μετά την ποινική δίωξη για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος
- Μεταγραφική ενίσχυση για τον Άρη
- Χωρίς προβλήματα διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές στο Κόσοβο
- Με μαγιό στον Αστέρα, ξυπόλητη στην Πλάκα, για ποτά στην Ύδρα – Η Μπριζίτ Μπαρντό στην Ελλάδα το ’69
