Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποχωρεί ο χρυσός

Υποχωρεί ο χρυσός

Οι επενδυτές στρέφονται σε επενδύσεις υψηλότερου ρίσκου

Υποχωρεί η τιμή του χρυσού, καθώς οι επενδυτές επιστρέφουν στις τοποθετήσεις υψηλού κινδύνου, ενώ αυτοί που επιλέγουν να τοποθετηθούν στο πολύτιμο μέταλλο στρέφουν την προσοχή τους στις εξελίξεις στην ουκρανική κρίση και προετοιμάζονται για τις κινήσεις σύσφιγξης νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες.

Η τιμή του χρυσού καταγράφει πτώση της τάξης του 0,2% και διαμορφώνεται στα 1.894, 59 δολάρια η ουγγιά, υποχωρώντας από τα 1.913,89, το υψηλότερο επίπεδο εννιαμήνου που είχε κατακτήσει την Τρίτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πολύτιμου μετάλλου σημείωσαν πτώση 0,6% στα 1.896 δολάρια.

«Ο χρυσός υποχώρησε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.900 δοαλρίων, καθώς οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία δεν ανταποκρίθηκαν στους χειρότερους φόβους της αγοράς» εξηγεί ο επικεφαλής ανάλυσης αγοράς στην Exinity, Χαν Ταν.

Η Δύση επέβαλε χθες νέες κυρώσεις στη Ρωσία για τη στρατιωτική υποστήριξη που προσφέρει στους αυτονομιστές της Ανατολικής Ουκρανίας και απείλησε ότι θα υπάρξουν πιο σκληρές σε περίπτωση που η Ρωσία εισβάλλει στην Ουκρανία.

Η FED

«Εάν υποχωρήσουν οι φόβοι για τις γεωπολιτικές εντάσεις, η σύσφιξη της πολιτικής της Fed θα είναι ο κύριος μοχλός για το χρυσό, με άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων, που πιθανόν να ξετυλίξουν τα ασφάλιστρα γεωπολιτικού κινδύνου που φτιάχνονται αυτή τη στιγμή στις τιμές του χρυσού», είπε ο Ταν.

Αξιωματούχοι της Federal Reserve την περασμένη εβδομάδα διέψευσαν τις αυξανόμενες προσδοκίες της αγοράς για μια επιθετική αρχική απάντηση στον υψηλό 40 ετών πληθωρισμό των ΗΠΑ, σηματοδοτώντας ότι οι σταθερές αυξήσεις των επιτοκίων θα είναι η αντίδραση για την τιθάσευση των πληθωριστικών πιέσεων. 

Ωστόσο το δολάριο, που είναι ανταγωνιστής του χρυσού ως περιουσιακό στοιχείο που λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο, υποχώρησε, περιορίζοντας τις απώλεις του χρυσού σε νομισματική αξία.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,2% στα 24,12 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,4% στα 1.079,52 δολάρια και το παλλάδιο ενισχύεται κατά 1,5% στα 2.383,49 δολάρια.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024