Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ζελένσκι: Δεν βλέπει πόλεμο με τη Ρωσία - Αν, όμως, γίνει θα επιβάλει στρατιωτικό νόμο

Ζελένσκι: Δεν βλέπει πόλεμο με τη Ρωσία – Αν, όμως, γίνει θα επιβάλει στρατιωτικό νόμο

Σε νέες δηλώσεις για την κρίση στην Ουκρανία προχώρησε ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι προέβη σε νέες δηλώσεις για την κρίση στην Ουκρανία μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Εσθονίας, Αλάρ Κάρις.

Ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι εκτίμησε ότι δεν βλέπει πόλεμο με τη Ρωσία ούτε κλιμάκωση. Σε διαφορετική περίπτωση, όμως, ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει στρατιωτικό νόμο στη χώρα.

Ανάμεσα σε άλλα, έκανε λόγο για κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων της χώρας του και της εδαφικής της ακεραιότητας και μίλησε για επιθετικές ενέργειες από τη Μόσχα.

Παράλληλα, ο Ζελένσκι προειδοποίησε ότι το Κίεβο ίσως διακόψει τις διπλωματικές του σχέσεις με τη Μόσχα, κατηγορώντας την ότι προετοιμάζει τη συνέχιση «της στρατιωτικής επιθετικότητάς της εναντίον της Ουκρανίας».

Ζήτησε αυστηρές κυρώσεις

Ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε, ακόμη, την ολοκληρωτική αναστολή του Nord Stream 2 στο πλαίσιο των κυρώσεων που ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έτοιμη για διάλογο δηλώνει η Ρωσία

«Ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές (…) λέμε: είμαστε έτοιμοι για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, για τον λόγο αυτό η θέση μας παραμένει ίδια (…). Τασσόμαστε πάντα υπέρ της χρήσης της διπλωματίας», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε σχόλιά της που αναρτήθηκαν στο YouTube.

Στο μεταξύ το ρωσικό υπουργείο επεσήμανε ότι η Μόσχα πρέπει πρώτα να επικυρώσει τις συμφωνίες φιλίας με το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, προτού συζητήσει θέματα όπως τα ακριβή σύνορα των περιοχών, μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024