Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Bayer: Στόχος η κορυφή της ογκολογίας ως το 2030

Bayer: Στόχος η κορυφή της ογκολογίας ως το 2030

Ισχυρό ερευνητικό πρόγραμμα με 50 φάρμακα υπό ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, διατηρεί η γερμανική φαρμακευτική Bayer, εστιάζοντας στην ογκολογία, καρδιολογία, νεφρολογία, αλλά και στη διαγνωστική ακτινολογία, με την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης

Με στόχο την κορυφή της ογκολογίας με ένα νέο φάρμακο κατά του προστάτη και ένα ισχυρό ερευνητικό πρόγραμμα με περίπου 50 προϊόντα σε κλινική ανάπτυξη σε τελικά στάδια, η Bayer φιλοδοξεί να ενταχθεί στις πρώτες 10 φαρμακευτικές ως το 2030. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται επίσης δύο νέα καρδιολογικά φάρμακα σε κυκλοφορία, ενώ παράλληλα επεκτείνεται στην ταχέως εξελισσόμενη αγορά τεχνητής νοημοσύνης ιατρικής απεικόνισης, με βάση την κορυφαία τεχνογνωσία στην ακτινολογία και την ιατρική κατανόηση για διάφορες ασθένειες.

Η εταιρεία διατηρεί παράλληλα τη μακρόχρονη εξειδίκευσή της στις γυναικολογικές παθήσεις, με το χαρτοφυλάκιό της να ενισχύεται με κλινικές μελέτες τελικού σταδίου, ενώ ταυτόχρονα προωθεί σημαντικές επενδύσεις στη βιωσιμότητά της.

Τα παραπάνω στοιχεία ανέλυσαν οι ειδικοί της Bayer σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου παρουσιάζοντας τις δράσεις της με στόχο την μακροπρόθεσμη, βιώσιμη επιχειρηματική ανάπτυξή της παρέχοντας νέες θεραπευτικές δυνατότητες για τους ασθενείς.

«Κάνουμε τολμηρά βήματα προς το μέλλον της ανάπτυξης φαρμάκων, επενδύοντας ισχυρά σε τομείς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της βιοϊατρικής και τεχνολογικής επανάστασης. Η ηγετική θέση μας στην καρδιολογία, την ακτινολογία και την υγεία των γυναικών αναγνωρίζεται παγκοσμίως και επεκτείνουμε την παρουσία μας στην ογκολογία, εργαζόμαστε ακούραστα για να προωθήσουμε νέες προσεγγίσεις που μπορούν να αλλάξουν το πρότυπο θεραπείας για τους ασθενείς», δήλωσε ο Στέφαν Έλριχ, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Τομέα της Bayer και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, αναφερόμενος στα δύο πιθανά blockbusters και το χαρτοφυλάκιο τελικού σταδίου της γερμανικής φαρμακευτικής.

Διαβάστε επίσης: Bayer: Συνεργασίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελλάδα και διεθνώς

Τα προϊόντα που βρίσκονται σε τελικό στάδιο έρευνας και ανάπτυξης (pipeline) της Bayer συνεχίζουν να αναπτύσσονται με βάση την τεχνογνωσία για τα μικρά μόρια, ενώ προχωρεί και η επέκταση σε κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες με ερευνητικά προγράμματα για 50 προϊόντα σε κλινικές δοκιμές στους τομείς της ογκολογίας, καρδιολογίας και γυναικολογικών παθήσεων.

Έρευνα και ανάπτυξη

Στον τομέα των καρδιαγγειακών παθήσεων, η Bayer έθεσε στην κυκλοφορία δύο νέες φαρμακευτικές ουσίες την φινερενόνη και την βερισιγκουάτη.

Η φινερενόνη, διερευνάται και για τη δράση της στη χρόνια νεφρική νόσο, καθώς η καρδιά και τα νεφρά συνδέονται στενά μεταξύ τους. Η χρόνια νεφρική νόσος (ΧΝΝ) τριπλασιάζει τον κίνδυνο καρδιαγγειακού επεισοδίου στους πάσχοντες, ενώ υπολογίζεται ότι πλήττει πάνω από 160 εκατ. πάσχοντες από διαβήτη τύπου ΙΙ. Το νέο φάρμακο πήρε πρόσφατα έγκριση από τον Αμερικανικό και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκου, ενώ αίτηση έγκρισης υποβλήθηκε στην Κίνα και σε άλλες χώρες.

Σε ότι αφορά τη βερισιγκουάτη, εγκρίθηκε πρόσφατα για την καρδιακή ανεπάρκεια, μια καταστροφική νόσο που πλήττει πάνω από 60 εκατ. διεθνώς. Αφορά ασθενείς με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια μετά από ένα πρόσφατο συμβάν αντιρρόπησης (επιδεινούμενο επεισόδιο καρδιακής ανεπάρκειας). Ένα τέτοιο επεισόδιο μπορεί να σηματοδοτήσει την επιδείνωση της νόσου και την έναρξη επαναλαμβανόμενων νοσηλειών, καθώς το 56% των ασθενών επιστρέφει στο νοσοκομείο εντός 30 ημερών. Το Vericiguat που αναπτύχθηκε από κοινού με την MSD, λειτουργεί σε συνδυασμό με υπάρχουσες θεραπείες και αποκαθιστά την ελλιπή οδό NO-sGC-cGMP, που επιδεινώνει την πάθηση. Το φάρμακο εγκρίθηκε στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ιαπωνία, ενώ εκκρεμεί η έγκρισή του στην Κίνα και άλλες χώρες.

Ογκολογία

Οι προσπάθειες της Bayer στην ογκολογία επικεντρώνονται σε διαφοροποιημένες προσεγγίσεις που στοχεύουν να αλλάξουν πλήρως τον τρόπο αντιμετώπισης του καρκίνου. Με τρία νέα φάρμακα τα τελευταία πέντε χρόνια, η Bayer έχει διευρύνει σημαντικά το αποτύπωμά της στον τομέα, εστιάζοντας στις περιοχές με τις υψηλότερες ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες.

Διαβάστε επίσης: Κρεμμύδια χωρίς δάκρυα καταφθάνουν στα ευρωπαϊκά σουπερμάρκετ

Ένας βασικός τομέας είναι ο καρκίνος του προστάτη, ο δεύτερος συχνότερος καρκίνος στους άνδρες. Το franchise της εταιρείας περιλαμβάνει δύο φάρμακα, τη  δαρολουταμίδη και το διχλωριούχο ράδιο-223 για τη θεραπεία του μη μεταστατικού και του μεταστατικού ανθεκτικού στον ευνουχισμό καρκίνου του προστάτη. Η δαρολουταμίδη αξιολογείται σε 3 επιπλέον κλινικές μελέτες για επιπλέον δράσεις στον καρκίνο του προστάτη, με προσδοκία οι πωλήσεις της να ξεπεράσουν τα 3 δις. ευρώ. Το διχλωριούχο ράδιο, σε τρείς επιπλέον μελέτες φάσης ΙΙΙ, η γερμανική φαρμακευτική προσβλέπει σε αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης των ασθενών με καρκίνο του προστάτη.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία επενδύει σε πρόσθετες ανεκπλήρωτες ανάγκες στον καρκίνο, σε στοχευμένα ραδιοφαρμάκα, ειδικά στοχευμένες θεραπειες άλφα, ανοσοογκολογία επόμενης γενιάς όπως η κυτταρική θεραπεία και η μοριακή ογκολογία ακριβείας. Ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας της Bayer στα μικρά μόρια με την πρόσφατα αποκτηθείσα πλατφόρμα χημειοπρωτεϊνικής τεχνολογίας από τη Vividion θα επιτρέψει στην εταιρεία να στοχεύσει όγκους που δεν επιδέχονται φαρμακοθεραπεία παραδοσιακά.

Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός : Από του χρόνου το εμβόλιο mRNA της Bayer

«Με τη διαφοροποιημένη μας θεραπεία για τον καρκίνο του προστάτη δαρολουταμίδη, η οποία έχει δείξει ισχυρό κλινικό όφελος σε δύο μεγάλες μελέτες Φάσης ΙΙΙ για τον καρκίνο του προστάτη και έχει ένα ευρύ πρόγραμμα ανάπτυξης σε εξέλιξη σε διάφορα άλλα στάδια της νόσου, θέτουμε τώρα τα θεμέλια για συνεχή ανάπτυξη του το μέλλον και να γίνει μια κορυφαία εταιρεία ογκολογίας έως το 2030», δήλωσε ο Robert LaCaze, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Τμήματος Φαρμάκων και Επικεφαλής της Στρατηγικής Επιχειρηματικής Μονάδας Ογκολογίας της Bayer. «Επιπλέον, διευρύναμε την προσέγγισή μας με πολλές νέες πλατφόρμες και λανσάραμε την ογκολογική θεραπεία ακριβείας λαροτρεκτινίμπη. Με έξι προϊόντα σε δέκα ενδείξεις, η Bayer παρέχει ήδη σήμερα νέες θεραπείες για καρκινοπαθείς που χρειάζονται πρόσθετες και καλύτερες επιλογές. Με το ιστορικό μας στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία καινοτόμων ογκολογικών προϊόντων και την πλούσια σειρά μας, είμαστε σίγουροι ότι έχουμε όλα τα συστατικά για μακροπρόθεσμη επιτυχία».

Ακτινολογία

Με την αγορά της τεχνητής νοημοσύνης στην απεικόνιση να αναπτύσσεται, η Bayer συνδύασε την μακρόχρονη τεχνογνωσία της στην ακτινολογία σε μια πλατφόρμα που πρόκειται σύντομα να λειτουργήσει, με στόχο την κάλυψη αναγκών γιατρών και ασθενών σε διάγνωση και θεραπεία, τόσο στην ογκολογία όσο και στα καρδιαγγειακά, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση πόρων και χρόνου, για την δυνατότητα επέκτασης της εξατομικευμένης ιατρικής.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024