Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλά για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και την πολυπόθητη κανονικότητα
Εκτιμήσεις για την επιστροφή στην κανονικότητα έκανε σήμερα Δευτέρα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Ο κ. Θεμιστοκλέους μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και πώς θα προχωρήσουμε προς το Πάσχα και το καλοκαίρι.
«Η Όμικρον έχει αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο»
«Έχουμε αποσυμπίεση στο ΕΣΥ και περιμένουμε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων που έχει ήδη αρχίσει. Θα υπάρξουν οι εισηγήσεις των ειδικών. Έχουμε καλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης και αρκετό κόσμο που έχει νοσήσει. Φέτος το καλοκαίρι, με την Όμικρον και με το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε σε μια κανονικότητα. Οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους θα είναι από τα τελευταία πράγματα που θα φύγει. Η Όμικρον έχει αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.
«Από τα τελευταία μέτρα που θα αρθούν το να μπαίνουν ανεμβολίαστοι σε κλειστούς χώρους στην εστίαση»
«Κάποιος που είναι ανεμβολίαστος τώρα δεν μπορεί να μπει σε κλειστό χώρο στην εστίαση. Αυτό θα είναι από τα τελευταία πράγματα που θα σταματήσουν, αλλά είμαστε αρκετά μακριά από αυτό. Κάποιος εμβολιάζεται για τη δική του ασφάλεια. Το πιστοποιητικό έχει αποδώσει», ξεκαθάρισε ο ίδιος.
«Το καλοκαίρι θα είμαστε πολύ κοντά σε μια κανονικότητα»
«Σίγουρα μέχρι το καλοκαίρι θα είμαστε πολύ κοντά στην κανονικότητά μας. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, δε θα εξαφανιστεί με μαγικό ραβδί. Η εξέλιξη της Όμικρον, αν δεν έχουμε κάποια άλλη μετάλλαξη, τότε πάμε πολύ κοντά στην καθημερινότητά μας από Σεπτέμβρη. Η δική μου πρόβλεψη είναι ότι το καλοκαίρι θα είμαστε πολύ κοντά σε μια κανονικότητα», σημείωσε ακόμα ο κ. Θεμιστοκλέους ενώ τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει τεθεί θέμα για 4η δόση εμβολίου.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).