Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Καθυστερούν εξετάσεις και καταθέσεις - Παρατείνεται η αγωνία για τα αίτια θανάτου των τριών παιδιών

Πάτρα: Καθυστερούν εξετάσεις και καταθέσεις – Παρατείνεται η αγωνία για τα αίτια θανάτου των τριών παιδιών

Οι πρώτες κλήσεις βασικών μαρτύρων προσδιορίζονται για τα επόμενα 24ωρα, ενώ υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να κληθούν κάποιοι εξ αυτών όταν οι αρχές θα έχουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η διαδικασία με τα αποτελέσματα των τοξικολογιών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας, ενός εκ των τριών παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα, που πέθανε κάτω από απροσδιόριστες συνθήκες.

Οι πληροφορίες που ήθελαν τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων εξετάσεων να έβγαιναν τη Δευτέρα 22/2 ή το αργότερο την Τρίτη 23 του μήνα, διαψεύδονται από τον Σωτήρη Μπουζιάνη, τον ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή της 9χρονης, καθώς όπως ο ίδιος ανέφερε, μιλώντας στο newsit.gr, τα στοιχεία που θα συνεισφέρουν στα ακριβή αίτια του θανάτου της Τζωρτζίνας δεν αναμένονται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα σημαντικά ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων αναμένονται – σε πρώτη φάση – μετά το πέρας μιας εβδομάδας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, αλλά και μία σπάνια υπόθεση, αφού και τα τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας έφυγαν από τη ζωή, χωρίς να υπάρχει κανένα γονιδιακό πρόβλημα, σε διάστημα μικρότερο των τριών ετών.

Όσον αφορά τις πληροφορίες που θέλουν τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας να αποστέλονται σε εξειδικευμένο εργαστήριο του εξωτερικού, προκειμένου να αναλυθούν σε τράπεζες με μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων, αυτό θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα που αναμένεται να έχει στα χέρια της – όπως όλα δείχνουν – στις αρχές Μαρτίου, η ιατροδικαστική ομάδα που έχει αναλάβει να φέρει στο φως τα ακριβή αίτια θανάτου της 9χρονης.

Προς το παρόν, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr, οι ιατροδικαστές που χειρίζονται την υπόθεση δεν εξετάζουν αυτό το δεδομένο, ωστόσο, όλα θα κριθούν από το αν υπάρξουν κάποια στοιχεία που χρειάζονται επιπλέον και πιο ενδελεχή εξέταση.

«Η ιατροδικαστική επιστήμη μπορεί να δώσει όλες τις απαντήσεις»

Η ιατροδικαστικής, Άννα Ράζου, μιλώντας στο Live News του MEGA και στον Νίκο Ευαγγελάτο, τόνισε ότι πλέον οι ιατροδικαστές «έχουμε όλα τα εργαλεία για να εντοπίσουμε τα πάντα».

Απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με την πιθανότητα να υπάρχει μία κοινή γενετική αιτία, εξαιτίας της οποίας χάθηκαν και τα τρία παιδιά, ανέφερε πως είναι σπάνιο, ωστόσο, είπε ότι υπάρχει η πιθανότητα ύπαρξης μιας τέτοιας κοινής αιτία, η οποία να προκαλεί το θάνατο σε πολλά μέλη μιας οικογένειας.

Η κυρία Ράζου επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση «είναι πολύ ενδιαφέρουσα για την ιατροδικαστική επιστήμη», καθώς και ότι υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, τονίζοντας πως όλα είναι «στο τραπέζι».

«Η ιατροδικαστική επιστήμη μπορεί να δώσει απαντήσεις ακόμα και σε μια τόσο δύσκολη υπόθεση, όπως αυτή στην Πάτρα», συμπλήρωσε η ίδια.

Αναφορικά με τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξέτασεις της Τζωρτζίνας, η κ. Ράζου δήλωσε πως είναι σύνηθες να καθυστερούν.

Όσο για τις πληροφορίες ότι μπορεί να σταλούν και στο εξωτερικό, η ιατροδικαστής εξήγησε πως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η διερεύνηση είναι πιο ενεδελεχής, γιατί οι γιατροί θέλουν να είναι βέβαιοι 100%, γι’ αυτό και ενδέχεται να καθυστερήσουν περισσότερο τα αποτελέσματα.

Καθυστέρηση και στις έρευνες – Τι φταίει

Σε γραφειοκρατικά ζητήματα και «εμπόδια» που δημιουργούνται από δικαστικούς λειτουργούς στην Πελοπόννησο, καθώς και στην αλλαγή των δικαστικών παραγγελιών για το περιεχόμενο της έρευνας, αποδίδεται από υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η σημαντική καθυστέρηση στις κλήσεις περίπου 30 μαρτύρων από την ΕΛ.ΑΣ. για τη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου των τριών κοριτσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχική εντολή ήταν να ληφθούν καταθέσεις για τους θανάτους των τριών κοριτσιών μόνο από παθολογοανατόμους που έχουν ασχοληθεί με τα συγκεκριμένους περιστατικά. Κάτι τέτοιο, υποστηρίζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., θα περιόριζε σημαντικά το εύρος της έρευνας σε δύο έως τρεις ειδικούς, αντί των 30-40 ατόμων που φαίνεται να γνωρίζουν σημαντικές παραμέτρους της υπόθεσης.

Ωστόσο, μετά από παρέμβαση της Εισαγγελίας Εφετών επιχειρείται η επέκταση της έρευνας σε όσους γνωρίζουν οτιδήποτε για τους μυστηριώδεις θανάτους. Κατόπιν αυτής, οι πρώτες κλήσεις βασικών μαρτύρων προσδιορίζονται για τα επόμενα 24ωρα, ενώ υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να κληθούν κάποιοι εξ αυτών όταν οι αρχές θα έχουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας.

Τα υπονοούμενα της μητέρας για τον θάνατο ενός μωρού και η απώλεια της Ίριδας

Εν τω μεταξύ, συνεχίζουν να έρχονται στη δημοσιότητα αναρτήσεις της μητέρας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες προβληματίζουν.

Όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, τον Δεκέμβριο του 2019, η μητέρα των τριών παιδιών, μέσω ανάρτησής της, επέκρινε – αφήνοντας μάλιστα υπονοούμενα και για εγκληματική ενέργεια – γονείς για τον θάνατο ενός παιδιού 2,5 ετών, το οποίο είχε βρεθεί νεκρό σε αποθηκευτικό χώρο στο σπίτι του.

Η ίδια απέδιδε στους συγγενείς του παιδιού αμέλεια στην επιτήρησή του:

«Να ‘ναι καλά το αγγελούδι εκεί που είναι. Αλλά πέσανε το απόγευμα για ύπνο και ξυπνήσανε στις 5 το ξημέρωμα για γάλα; Βραδινό δεν τρώνε τα παιδάκια; Και ποιος κοιμάται με δύο παιδιά από το απόγευμα; Τι να πω πραγματικά».

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να κάνει σύνδεση μεταξύ των δύο περιστατικών, ωστόσο η απορία που γεννάται είναι γιατί στην Ίριδα, σύμφωνα με τις καταθέσεις της αδερφής της μητέρας, η 33χρονη έβαλε πιπίλα στο μωρό για τελευταία φορά στις 02:30 μετά τα μεσάνυχτα και, στη συνέχεια, το άφησε για ώρες χωρίς επιτήρηση.

Η ίδια έστειλε, περίπου στις 11:30 το επόμενο πρωί, την αδερφή της να δει το μωρό, η οποία το εντόπισε νεκρό στο κρεβατάκι του.

«Ό,τι πιο σοκαριστικό έχω ζήσει στη ζωή μου», λέει η θεία των παιδιών

Για την τραγική στιγμή που βρήκε νεκρή στην κούνια της τη μικρή Ίριδα, αλλά και για όσα έχουν ακουστεί για πιθανές ευθύνες της μητέρας, Ρούλας Πισπιρίγκου, μίλησε για πρώτη φορά η αδελφή της και θεία των τριών παιδιών.

Η ίδια ήταν παρούσα στον θάνατο της Ίριδας και εξιστόρησε το τι συνέβη.

Μιλώντας στο Star, η αδερφή τής μητέρας ανέφερε:

«Την Κυριακή θα πηγαίναμε για έναν καφέ με την αδερφή μου και με τα παιδιά. Σηκωθήκαμε 10.30, ντυθήκαμε, η Ρούλα έφτιαχνε την κρέμα του παιδιού και μου λέει, θα την ξυπνήσεις εσύ; Και πήγα«.

»Ήταν σκοτάδι γιατί η Τζωρτζίνα κοιμόταν ακόμη, και είδα ότι δεν ήταν σκεπασμένη, όπως κάνουν όλα τα μωρά στον ύπνο τους. Την πιάνω και ήταν παγωμένη. Εν τω μεταξύ, δεν έβλεπα την κοιλιά της να κινείται και εκεί σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει«.

»Ανάβω το φως, την κοιτάω και τα χείλια της ήταν μελανά. Ήταν ό,τι πιο σοκαριστικό έχω ζήσει στη ζωή μου», είπε χαρακτηριστικά η θεία των παιδιών.

«Ούτε μία στο εκατομμύριο να έχει πειράξει τα παιδιά της»

Η γυναίκα αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι μπορεί να υπάρχουν ευθύνες της μητέρας στο θάνατο των παιδιών.

«Ποτέ και για κανένα λόγο, δεν υπάρχει περίπτωση, έλιωνε για τα παιδιά της. Ούτε μία στο εκατομμύριο να έχει πειράξει τα παιδιά της. Ποτέ και για κανένα λόγο», επαναλαμβάνει και προσθέτει:

«Τα παιδιά ήταν τρελαμένα με τη μάνα τους και εκείνη με τα παιδιά. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ξεκίνησε αυτό. Ποτέ δεν είχε κανένα ψυχολογικό πρόβλημα η Ρούλα. Δεν είχε κανένα πρόβλημα, είναι μια φυσιολογική μαμά».

«Έζησα τα πάντα, ήμουν πολύ κοντά. Έμενα και εδώ για αρκετό διάστημα. Και όταν ήταν η Μαλένα και με την μπέμπα, γιατί θα την βάφτιζα, και με την Τζωρτζίνα όταν ήταν άρρωστη ερχόμουν, βέβαια δεν έμενα. Ερχόντουσαν και στην Πάτρα τα παιδιά», σημείωσε η θεία τους και αδελφή της μητέρας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024