Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανική κρίση: Ο Μπάιντεν αποφάσισε να παραμείνει απόψε στην Ουάσιγκτον

Ουκρανική κρίση: Ο Μπάιντεν αποφάσισε να παραμείνει απόψε στην Ουάσιγκτον

Ο Εμανουέλ Μακρόν ενημέρωσε τον Μπόρις Τζόνσον για τη συζήτηση που είχε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, τη στιγμή που ο Τζο Μπάιντεν αποφάσισε να παραμείνει απόψε στην Ουάσιγκτον ενώ η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα προειδοποιεί τους αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στη Ρωσία για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ελπίζει ότι οι υποσχέσεις που έδωσε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στον γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν συνιστούν καλοδεχούμενη ένδειξη ότι το Κρεμλίνο ίσως είναι ακόμη πρόθυμο να δεσμευτεί σε διπλωματική λύση για την κρίση της Ουκρανίας.

«Καλοδεχούμενη ένδειξη»

Ο Τζόνσον μίλησε με τον Μακρόν λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του τελευταίου με τον Πούτιν.

«Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι υποσχέσεις του προέδρου Πούτιν στον πρόεδρο Μακρόν είναι καλοδεχούμενη ένδειξη ότι ίσως είναι ακόμη πρόθυμος να δεσμευτεί στην εξεύρεση διπλωματικής λύσης» ανέφερε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η φωνή της Ουκρανίας πρέπει να παίξει κεντρικό ρόλο σε οποιεσδήποτε συζητήσεις», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, Πούτιν και Μακρόν συζήτησαν την ανάγκη να εντείνουν τις προσπάθειες για εξεύρεση διπλωματικών λύσεων στις κλιμακούμενη κρίση της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα παραμείνει στην Ουάσιγκτον και δεν θα ταξιδέψει στη Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας»

Οπως ανέφερε αξιωματούχος, ο αμερικανός πρόεδρος θα επέστρεφε στην ιδιαίτερη πατρίδα του για «οικογενειακό ζήτημα», όμως το σχέδιο αυτό ακυρώθηκε και απόψε θα παραμείνει στην Ουάσιγκτον.

Λίγο νωρίτερα, ο Μπάιντεν συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (φωτογραφία, επάνω, White House via Reuters) για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις «σχετικά με τη συσσώρευση ρωσικού στρατού στα σύνορα της Ουκρανίας», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα εξέδωσε κατεπείγουσα προειδοποίηση προς τους αμερικανούς πολίτες που ζουν στη Ρωσία για πιθανές «τρομοκρατικές επιθέσεις» στη χώρα αυτή, συμβουλεύοντάς τους να σκεφτούν σχέδιο για το πώς θα φύγουν από εκεί.

«Υπήρξαν απειλές για επιθέσεις εναντίον εμπορικών κέντρων, σιδηροδρομικών σταθμών και στάσεων του μετρό και άλλων χώρων συγκέντρωσης πολιτών σε μεγάλα αστικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης, καθώς και σε περιοχές υψηλών εντάσεων κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία» ανέφερε η πρεσβεία.

«Αναθεωρήστε τα σχέδια ατομικής ασφάλειάς σας. Να έχετε σχέδια εκκένωσης τα οποία δεν θα βασίζονται στη βοήθεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ενημέρωσαν τη Ρωσία»;

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα διερωτήθηκε αν οι ΗΠΑ έχουν ενημερώσει τη Ρωσία για τις πληροφορίες που έχουν περί πιθανών επιθέσεων.

«Και, αν όχι, πώς να το ερμηνεύσει κανείς όλο αυτό;» πρόσθεσε.

Στην ανακοίνωσή της η πρεσβεία επικαλείται «πηγές μέσων ενημέρωσης», χωρίς να διευκρινίζει ποια είναι αυτά τα μέσα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024