
Ουκρανία: Δύο στρατιώτες και ένας άμαχος σκοτώθηκαν από αυτονομιστές στο Ντοντσέκ
Με τους θανάτους αυτούς αυξάνεται στους 7 ο συνολικός αριθμός των Ουκρανών στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί φέτος στη γραμμή του μετώπου
Δύο στρατιωτικοί και ένας άμαχος σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν αυτονομιστές στην περιοχή του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσαν σήμερα οι ουκρανικές αρχές.
Δύο στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν στο χωριό Ζαϊτσεβέ, ενώ ένας τέταρτος στρατιώτης τραυματίστηκαν στην κοινότητα Βοντιανέ, ανέφερε η ουκρανική αστυνομία, σε ένα δελτίο Τύπου. Με τους θανάτους αυτούς αυξάνεται στους 7 ο συνολικός αριθμός των Ουκρανών στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί φέτος στη γραμμή του μετώπου.
Συνολικά 14.000 νεκροί εδώ και 8 χρόνια
Λίγο νωρίτερα, οι αρχές ανακοίνωσαν τον θάνατο ενός αμάχου, του Αλεξέι Τσιρόκι, 51 ετών, σε έναν βομβαρδισμό των αυτονομιστών στο χωριό Νοβολουγκάνσκε, σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων από το Ζαϊτσεβέ.
Πρόκειται για το πρώτο θύμα άμαχο που επιβεβαιώνεται φέτος στον πόλεμο με τους αυτονομιστές, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 14.000 ανθρώπους από την έναρξή του πριν από οκτώ χρόνια.
Οι αυτονομιστές της γειτονικής περιοχής του Λουγκάνσκ ανέφεραν, από την πλευρά τους, ότι ένας αξιωματούχος τους τραυματίστηκε σε μια επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό, που κατέστρεψε το όχημά του.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Ζέτα Μακρυπούλια: Στην Επίδαυρο με την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, μετά το ΔΘΠ
- Η επόμενη (δύσκολη) αποστολή του Χάνσι Φλικ
- Οργή Γεωργιάδη για τη φωτογραφία με γυναίκα στα social – «Δεν είμαι εγώ, μάλλον είναι AI»
- Καλλιθέα: Βίντεο ντοκουμέντο με την 43χρονη τραυματισμένη μετά τους πυροβολισμούς στο μπαρ – Πώς συνέβη το επεισόδιο
- Αλλαγές στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Παρελθόν οι Βεζυρτζής, Οικονομίδης, Μπουντούρης
- Οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν παρέμβαση της Κομισιόν για αρχειοθέτηση Τζαβέλλα και Κράτος Δικαίου


