Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: «Οι ΗΠΑ θέλουν ψυχρό πόλεμο»

Ουκρανία: «Οι ΗΠΑ θέλουν ψυχρό πόλεμο»

Κατά την εκτίμηση του Γιώργου Φίλη, οι Ρώσοι γνωρίζουν πως δεν μπορούν να πάνε σε ψυχρό πόλεμο γιατί θα τον χάσουν

Το ουκρανικό ζήτημα και η αδυναμία του Ουκρανικού στρατού απέναντι στον Ρωσικό στρατό είναι τώρα στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Στην εκπομπή του Φώτη Καρύδα, SOCIALNET στο Action24, ο Διεθνολόγος Γιώργος Φίλης μιλά για την ουκρανική κρίση. Λαμβάνοντας υπόψιν και τις κυρώσεις που θα αντιμετωπίσει η Ρωσία από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση εισβολής, ο διεθνολόγος είπε:« Λόγω του μεγέθους της και της σημασίας της η Ρωσία είναι σίγουρο πως δεν θα ιδρώσει το αφτί της αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα.».

Συνεχίζοντας υποστήριξε: « Δεν υπάρχει επί της ουσίας ισορροπία δυνάμεων στο έδαφος. Η Ρωσία εάν θέλει μπορεί να διαλύσει την Ουκρανία χωρίς καν να πλησιάσουν τα στρατεύματα της από κοντά.».
Σχετικά με τους Αμερικανούς, η άποψη του Γιώργου Φίλη είναι πώς οι Αμερικανοί δεν θέλουν πυρηνικό και πανευρωπαϊκό πόλεμο λόγω της Ουκρανίας. Θέλουν όμως ψυχρό πόλεμο. Παράλληλα ο διεθνολόγος παραθέτει το γεγονός πώς οι Αμερικανοί έχουν αποφασίσει να δημιουργήσουν τον ”βάρβαρο” στην εποχή μας, την Ρωσία, για να αποδειχθεί ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι εγκεφαλικά νεκρό και κατά συνέπεια θέλουν ψυχρό πόλεμο.

Κατά την εκτίμηση του Γιώργου Φίλη, οι Ρώσοι γνωρίζουν πως δεν μπορούν να πάνε σε ψυχρό πόλεμο γιατί θα τον χάσουν. Συμπληρώνει: « Η Ρωσία ή θα ακολουθήσει αυτό που θέλουν οι Αμερικανοί ή θα προσπαθήσει να αποφύγει τον ψυχρό πόλεμο κάνοντας μιά κίνηση τώρα, η οποία θα τρομοκρατήσει τους Ευρωπαίους, οι οποίοι είναι άοπλοι πλήν της Ελλάδας και της Πολωνίας.».
Ο διεθνολόγος προχωρά σε αναφορά στον Πούτιν υποστηρίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για να αποφύγει τον ψυχρό πόλεμο, μιάς δεκαετίας είκοσι ετών, να αποφασίσει θερμό πόλεμο τώρα. Κλείνοντας τονίζει :«Εάν γίνει κάτι στην Ουκρανία οι δυτικοί παίζουν με την φωτιά.»

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024