Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Μαθητές του Φωτός

Πάτρα: Μαθητές του Φωτός

Ένα είναι σίγουρο. Η νέα γενιά της χώρας είναι ιστορικά η πιο ευαισθητοποιημένη σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Στη Πάτρα 97 σχολεία έστειλαν για ανακύκλωση πάνω από 15 τόνους πλαστικά καπάκια.

Οι μαθητές στη Πάτρα είναι απόλυτοι σε θέματα ανακύκλωσης. Δεν άφησαν ούτε ένα πλαστικό καπάκι να καταλήξει στο δρόμο ή στα απορριμματοφόρα. Όλα πήγαν εκεί που έπρεπε. Δηλαδή για ανακύκλωση.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» από την φύση στους μαθητές της Πάτρας για την ευσυνειδησία τους. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ και από όσους θεωρούν το περιβάλλον το ίδιο πολύτιμο με την ζωή.

Εκατοντάδες χιλιάδες πλαστικά καπάκια συγκέντρωσαν και φέτος οι μαθητές από 97 σχολεία στην Πάτρα (73 Σχολεία Πρωτοβάθμιας και 24 Σχολεία Δευτεροβάθμιας). Συγκεκριμένα την τρέχουσα σχολική χρονιά η ποσότητα που έχει συγκεντρωθεί ανέρχεται στους 14-15 τόνους!

Κατόπιν αιτήματος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, σήμερα  Δευτέρα 21/2 και αύριο Τρίτη 22/3, τα πλαστικά καπάκια μεταφέρονται, με φορτηγά του Δήμου, στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών, όπου θα διατεθούν για ανακύκλωση.

Η συμμετοχή στη δράση αυτή των σχολείων και η εμπλοκή και προσφορά εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων θεωρείται πλέον δεδομένη.

Οι μαθητές στα σχολεία ξέρουν πια τι να κάνουν για να προστατεύσουν το περιβάλλον αλλά και όλους εμάς. Η ανακύκλωση είναι για τα παιδιά η αναγκαία συνθήκη μιας αρμονικής συνύπαρξης με την φύση. Ξέρουν πως όσο καταστρέφουν την φύση καταστρέφουν και τους εαυτούς τους. Σέβονται τον πλανήτη που απλόχερα μας χαρίζει την θαλπωρή του.

Οι μαθητές στέλνουν μήνυμα. Μήνυμα ηχηρό προς τον επόμενο που θεωρεί την φύση υποχείριο του που μπορεί να την μεταχειρίζεται όπως θέλει ή όπως του έμαθαν. Από εδώ και πέρα τα παιδιά της Πάτρας θα έχουν ξεχωριστή θέση στο μυαλό κάθε συνειδητοποιημένου πολίτη αυτής της χώρας και όχι μόνο. Τέτοιες δράσεις παράγουν πολιτισμό και ευγένεια. Αυτές ας γίνουν το σημείο αναφοράς από εδώ και πέρα.

Διότι οι μαθητές – παρά τις αμέτρητες δυσκολίες που βιώνουν και για διάφορους λόγους – επιδεικνύουν υπερβατική συμπεριφορά. Η φωτεινή πλευρά της ζωής και μάλιστα με απόλυτη ανιδιοτέλεια. Πάντα υποστηρίζαμε πως δεν είναι τα χρήματα το ζητούμενο ή η ανταπόδοση. Αλλά ο σκοπός. Αν δώσουμε ένα υπερβατικό σκοπό στα παιδιά θα μας επιστρέψουν τον …κόσμο όλο.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024