Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εικαστική Ανακύκλωση-Τα παιδιά δεν αφήνουν τίποτα να πάει χαμένο

Εικαστική Ανακύκλωση-Τα παιδιά δεν αφήνουν τίποτα να πάει χαμένο

Μια δεύτερη ευκαιρία δίνουν μαθητές από πολλά σχολεία της Νέας Σμύρνης, σε αντικείμενα που ανακυκλώθηκαν και αντί για τα σκουπίδια στόλισαν την πόλη. Δώσε στα παιδιά ελευθερία δημιουργίας και το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει, ήταν το σκεπτικό του Δήμου της Νέας Σμύρνης σε μια δράση που «στολίζει» και προστατεύει το περιβάλλον

Αυτά τα Χριστούγεννα η Νέα Σμύρνη, γίνεται τόπος να επισκεφτείς και μόνο για να δεις τις δημιουργίες των μαθητών της πόλης. Η πρωτοβουλία «Εικαστική Ανακύκλωση» που υλοποιεί με επιτυχία το τμήμα Παιδείας του Δήμου, αποτελεί πια σημείο αναφοράς των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της πόλης.

Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία προετοιμάζουν Χριστουγεννιάτικα Στολίδια από Ανακυκλώσιμα Υλικά και στολίζουν επιλεγμένες πλατείες, απαντώντας στις προκλήσεις του μέλλοντος με χαρά και δημιουργία αξιοποιώντας ότι υπάρχει διαθέσιμο χωρίς να επιβαρύνεται καθόλου το περιβάλλον. Και όχι μόνο αυτό.

Το μάθημα αυτό δεν διδάσκεται σε καμία αίθουσα και σε κανένα σχολείο. Διότι είναι ένα βιωματικό μάθημα περιβαλλοντικής ευαισθησίας που θα συντροφεύει τα μυαλά και τις ψυχές των μαθητών που συμμετείχαν σε όλη τους τη ζωή. Αυτά τα παιδιά πλέον ξέρουν την αξία των ανακυκλώσιμων υλικών και νιώθουν την ευγνωμοσύνη της φύσης.

Συμμετέχουν τα 3ο-13ο,7ο,12ο, Δημοτικά σχολεία της πόλης και το 1ο,4ο,7ο,8ο,9ο, και 10ο Νηπιαγωγεία, καθώς και το 1ο,2ο και 3ο ΚΔΑΠ του Δήμου.

Σε εποχές που όσο μειώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα τόσο συμβάλλουμε στη βιωσιμότητα του πλανήτη, τα φετινά Χριστούγεννα στο Δήμο της Νέας Σμύρνης έγιναν ξεχωριστά. Οι εναλλακτικοί τρόποι στολισμού των δέντρων και των πάρκων, είναι μια πρακτική του μέλλοντος που την ζει στο σήμερα η πόλη.

Η ανταμοιβή των παρεμβάσεων του Δήμου, των εκπαιδευτικών και των γονιών είναι τα εκατοντάδες χαρούμενα προσωπάκια που δίνουν ελπίδα για το μέλλον μας.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024