Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα σκουπίδια της γειτονιάς η παιδική μας ηλικία

Στα σκουπίδια της γειτονιάς η παιδική μας ηλικία

Με μια ανάρτηση που προκαλεί έντονα συναισθήματα προέβη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμος της Νέας Σμύρνης, θίγοντας έμμεσα κοινωνικά ζητήματα συμπεριφοράς και ανοίγοντας μεγάλη συζήτηση αναφορικά με τον ενδεδειγμένο τρόπο αξιοποίησης παιχνιδιών και γενικότερα προϊόντων που στους κατόχους τους δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα, ενώ σε άλλους είναι άπιαστοι θησαυροί. Μπράβο τους, διότι θέλει θάρρος να θίξεις ως θεσμικός φορέας διοίκησης, θέματα ηθικής κυρίως τάξεως

Στα σκουπίδια της γειτονιάς η παιδική μας ηλικία, είναι ο τίτλος της ανάρτησης του δήμου Νέας Σμύρνης προκαλώντας αυξημένες αντιδράσεις από τους δημότες, μα πάνω από όλα έντονη αλληλεπίδραση.

Η ανάρτηση:

«Εθεάθη χθες το μεσημέρι παρατημένος σε κάδο απορριμμάτων επί της οδού Αγίας Φωτεινής. Πανέμορφος, πεντακάθαρος, ολοκαίνουργιος και πανάκριβος. Ζήτημα να έπαιξαν μαζί του μια φορά. Ξαπλωμένος πάνω στον κάδο των απορριμμάτων, θαρρείς και απολάμβανε τον ήλιο, το σύμπαν, την ελευθερία του.

Τα παρατημένα παιχνίδια από διάφορες γειτονιές της πόλης σε κάνουν να συνειδητοποιήσεις τη σκληρή μοίρα των παιχνιδιών. Είμαστε μέλη μιας κοινωνίας που πετά στα σκουπίδια την παιδική της ηλικία, το παρελθόν και τις αναμνήσεις της, μιας κοινωνίας που, αφού έχει απομυζήσει ό,τι μπορεί από κάτι, το παρατά, αφού πλέον δεν της είναι χρήσιμο ή απλώς μιας κοινωνίας υπερκαταναλωτικής, κορεσμένης που πια δεν εντυπωσιάζεται, δε δένεται, δεν συγκινείται….»

Πολλά θέματα ηθικής και συμπεριφοράς θίγει με λίγες αράδες ο Δήμος της Νέας Σμύρνης. Το φιλοσοφικό αυτό κείμενο ανοίγει και την συζήτηση για το ζητούμενο που είναι η επαναχρησιμοποίηση προϊόντων για λιγότερη επιβάρυνση στο περιβάλλον. Παράλληλα, η ανάρτηση καλεί τους αναγνώστες σε ένα ταξίδι στο χρόνο, ένα ταξίδι στα δικά τους παρελθοντικά συναισθήματα και την αξία ενός απλού παιχνιδιού που γέμιζε ώρες και μέρες το μυαλό ενός παιδιού.

Μα το κυριότερο. Μας θύμισε πως η πληθώρα των παιχνιδιών ποτέ δεν διδάσκει το δέσιμο, το ψυχικό δέσιμο, που μπορεί να επιτευχθεί έχοντας λιγότερα υλικά αγαθά. Άλλωστε όταν δένεσαι με κάτι, τον κόσμο να σου χαρίζουν δεν το αποχωρίζεσαι. Αφοσίωση σε ότι αγαπάς και ευγνωμοσύνη για όσα έχεις.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024