Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρανιά Γρεβενών-Δώρα στους 2 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου

Κρανιά Γρεβενών-Δώρα στους 2 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου

Αντιπροσωπεία του Δήμου Γρεβενών επισκέφτηκε την κοινότητα Κρανιά και μοίρασε ευχές και δώρα στους 2 μαθητές του δημοτικού σχολείου του χωριού. Δυο παιδιά παραμένουν στο τόπο τους και διατηρούν το σχολείο ανοικτό. Ο δήμος τα σκέφτηκε και καλά έκανε. Το επόμενο βήμα είναι το σημαντικότερο όμως

Στην ορεινή Κοινότητα Κρανιάς του Δήμου Γρεβενών βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ανακύκλωσης και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ζήσης Κιάκας καθώς και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ.Χρήστος Τριγώνης, προσφέροντας, εκ μέρους του Δήμου, δώρα και ευχές στους δύο μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του χωριού.

Τους κυρίους Κιάκα και Τριγώνη υποδέχθηκε ο μοναδικός δάσκαλος και Προϊστάμενος του σχολείου κ.Στέργιος Κουτίκας, ο οποίος καθημερινά διδάσκει την 9χρονη Σταυρούλα και τον 12χρονο Κώστα. Μάλιστα τα παιδιά δώρισαν στους Αντιδημάρχους ένα όμορφο ημερολόγιο και ένα καλαίσθητο γλυπτό που τα ίδια δημιούργησαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εν όψει Χριστουγέννων η Δημοτική Αρχή ξεκίνησε να μοιράζει δωράκια και γλυκίσματα σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και παιδικών σταθμών σε πόλη και οικισμούς του Δήμου Γρεβενών.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να αναζητήσει τρόπους ώστε τα χωριά να μην ερημώσουν από κόσμο. Οι 2 μαθητές του Δημοτικού σχολείου είναι η απόλυτη ένδειξη πως κάτι πρέπει να αλλάξει. Η Κρανιά αποτελεί ένα μόνο παράδειγμα του τι συμβαίνει στα περισσότερα χωριά της Ελλάδας.

Ερημώνουν. Αυτή είναι η αλήθεια. Σε παλαιότερο άρθρο μας είχαμε αναφερθεί στο κλείσιμο εκατοντάδων σχολείων της χώρας λόγω έλλειψης μαθητών.

Γροθιά στο στομάχι: Στην Ελλάδα κλείνει το ένα σχολείο μετά το άλλο

Στο Δήμο Γρεβενών όπως και στους υπόλοιπους μη αστικούς Δήμους της Ελλάδας οι δημοτικές αρχές έχουν καθήκον να βρούνε λύση και να κάνουν τους τόπους τους ελκυστικούς για παραμονή και όχι για φυγή των πολιτών. Αυτό πρέπει να είναι το πρώτο τους μέλημα. Ακόμη και αν αποτύχουν τουλάχιστον θα έχουν προσπαθήσει. Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι αποτυχία. Πως θα το πετύχουν αυτό, ας το βρούνε. Οι λόγοι που φεύγουν οι άνθρωποι από την περιφέρεια είναι εύκολο να εντοπιστούν. Το θέμα είναι τι κάνεις για να το αντιμετωπίσεις.

Δεν μπορεί να μην υπάρχουν τρόποι ανάσχεσης του κύματος φυγής. Αν δεν μπορεί κάποιος να τους βρει δεν έχει και κανέναν ουσιαστικό, στο μυαλό μου λόγο, να έχει την διοίκηση ενός τέτοιου δήμου. Διότι αυτό είναι το νούμερο ένα θέμα προς επίλυση. Μάλιστα, προσωπικά, δεν έχω διακρίνει και καμία προσπάθεια να γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση. Το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει κάποιος στα παιδιά της Ελλάδας, είναι να μην τα περιορίσει στις μεγάλες πόλεις.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024