Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλαμάτα: Έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες

Καλαμάτα: Έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες

Η Καλαμάτα υποδέχθηκε τους πρώτους τουρίστες για φέτος και το γεγονός γιορτάστηκε με μια σεμνή τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο, παρουσία και του Δημάρχου της πόλης.

Η Καλαμάτα υποδέχθηκε την Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου,  τους πρώτους τουρίστες του 2022, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος».

Ήταν Ελβετοί και Γερμανοί που έφθασαν γύρω στη 1.30 μ.μ. Οι δύο πτήσεις σηματοδότησαν και την έναρξη της τουριστικής περιόδου για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία γενικότερα.

Τους τουρίστες υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Βουλευτής Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για τον Τουρισμό, Άννα Καλογεροπούλου, ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Τουρισμού, Νίκος Μπασακίδης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας.

«Ευχόμαστε αυτή η τουριστική περίοδος να είναι πολύ καλή σε όλα τα επίπεδα», είπε ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, και πρόσθεσε: «Ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα για την εθνική αλλά και την τοπική μας οικονομία, καθώς προσφέρει θέσεις εργασίας και πλούτο. Φέρνει χρήμα που είναι τόσο απαραίτητο να λειτουργήσει η οικονομία μας.

Εμείς ως Δήμος Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια αλλά και τους φορείς και τους ιδιώτες, θα κάνουμε ότι πρέπει για να νοιώθουν οι επισκέπτες μας ασφάλεια αλλά και οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της πόλης μας. Καλή τουριστική σεζόν».

Στο ίδιος πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Νίκου Μπασακίδη, ο οποίος αναφερόμενος στο ξεκίνημα των αφίξεων εξωτερικού εκτίμησε ότι επανερχόμαστε σιγά σιγά στην κανονικότητα και ότι επιμηκύνεται η τουριστική περίοδος.

Τέλος πρόσθεσε ότι, ο Δήμος έχει καταστρώσει ένα στρατηγικό σχέδιο προκειμένου να αναδειχθεί το τουριστικό προϊόν και άλλες δραστηριότητες, για να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα και να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος.

Για το καλωσόρισμα των επισκεπτών προσφέρθηκαν τοπικά προϊόντα.

Οι πτήσεις των δύο εταιρειών θα επαναληφθούν και την επόμενη Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου. Τον Μάρτιο θα προστεθούν αεροπορικές συνδέσεις της Καλαμάτας με τις πόλεις Ντίσελντορφ, Κοπεγχάγη, Ελσίνκι και Στοκχόλμη.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024