Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο «sofagate»: Ο ΥΠΕΞ της Ουγκάντα αγνόησε την Φον ντερ Λάιεν

Νέο «sofagate»: Ο ΥΠΕΞ της Ουγκάντα αγνόησε την Φον ντερ Λάιεν

Την κατάσταση έσωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ ο Σαρλ Μισέλ δεν αντέδρασε καθόλου, όπως είχε κάνει και με τον Ερντογάν.

Ένα ακόμα περιστατικό…sofagate σε βάρος της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλας Φον ντερ Λάιεν, σημειώθηκε χθες στις Βρυξέλλες, παρουσία και πάλι του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, αλλά και του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν.

Μετά την 6η Σύνοδο Kορυφής ΕΕ-Αφρικανικής Ένωσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγκάντα, Jeje Odongo, πήγε σε ένα ειδικό σημείο, για να χαιρετίσει την ηγεσία της ΕΕ και να φωτογραφηθεί μαζί τους. Ωστόσο, ο Αφρικανός αγνόησε την πρόεδρο της Κομισιόν, κατευθύνθηκε αμέσως στον Σαρλ Μισέλ που βρισκόταν δίπλα της και τον χαιρέτισε, χωρίς εκείνος να διαμαρτυρηθεί ή να αντιδράσει. Στη συνέχεια ο ΥΠΕΞ Jeje Odongo, χαιρέτισε και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν που στεκόταν πιο πέρα με την Φον Ντερ Λάιεν να παρακολουθεί έκπληκτη το περιστατικό.

Ωστόσο, την κατάσταση έσωσε ο Μακρόν, ο οποίος όταν ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγκάντα πήρε τη θέση του για να φωτογραφηθεί, δίπλα στην πρόεδρο της Κομισιόν, ο Μακρόν του υπέδειξε επίμονα, να χαιρετίσει την Φον ντερ Λάιεν. Ο Αφρικανός πολιτικός τότε γύρισε το κεφάλι του, υποκλίθηκε κάπως αμήχανα, της μίλησε για λίγο, χωρίς και πάλι να δώσει το χέρι του, και απομακρύνθηκε ώστε να αφήσει τη θέση του στον πρωθυπουργό της Αιθιοπίας που ερχόταν να χαιρετήσει.

Το βίντεο από το νέο sofagate έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αμέσως με πολλούς χρήστες των social media να κατακρίνουν την συμπεριφορά του «Είναι προσβλητικό για όλους. Θα έπρεπε να υπάρξει διπλωματική διαμαρτυρία σε αυτές τις περιπτώσεις», έγραψε κάποιος. «Ήταν απαράδεκτο», σχολίασαν άλλοι. «Είναι μια τεράστια προσβολή από έναν προφανώς μισογύνη μεσόκοπο», έγραψαν κάποιοι.

Το περιστατικό ξύπνησε μνήμες από το sofagate του περασμένου Απριλίου στην Άγκυρα, όταν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε γίνει δεκτή μαζί με τον Σαρλ Μισέλ από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κατά παράβαση του πρωτοκόλλου, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκατσε σε καναπέ μακριά από τους δύο ηγέτες και απέναντι από Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Επικριτικά σχόλια είχε δεχτεί για τη στάση του ο Σαρλ Μισέλ, ενώ η τουρκική διπλωματία από την πλευρά της απέδωσε το σφάλμα σε ασυνεννοησία των συνεργατών της προέδρου της Κομισιόν με την τουρκική προεδρία.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024