Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραδομένο στις φλόγες το πλοίο στην Κέρκυρα: Εγκατέλειψαν όλοι με σωσίβιες λέμβους - Ένας ελαφρά τραυματίας

Παραδομένο στις φλόγες το πλοίο στην Κέρκυρα: Εγκατέλειψαν όλοι με σωσίβιες λέμβους – Ένας ελαφρά τραυματίας

Το πλοίο έχει παραδοθεί στις φλόγες από άκρη σε άκρη, ενώ όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, υπάρχει ένας ελαφρά τραυματίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης επιβατών του πλοίου Euroferry Olympia, με σημαία Ιταλίας, το οποίο -ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα-Πρίντεζι- άρπαξε φωτιά βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσσας.

Στο πλοίο επέβαιναν 237 επιβάτες και 51 μέλη πληρώματος.

Άμεσα, δόθηκε η εντολή εκκένωσης και ζητήθηκε η συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, με την επιχείρηση να είναι γιγαντιαία. Στο σημείο επιχειρούν τέσσερα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα ναυαγοσωστικό, ένα της ιταλικής ακτοφυλακής, δύο παραπλέοντα, δύο ιδιωτικά σκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα έχουν επιβιβαστεί σε διασωστικές λέμβους και θα ακολουθήσει η μεταφορά τους σε πλοία που βρίσκονται στο σημείο.

Το πλοίο έχει παραδοθεί στις φλόγες από άκρη σε άκρη, ενώ όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, υπάρχει ένας ελαφρά τραυματίας ο οποίος μεταφέρεται στην Κέρκυρα ούτως ώστε να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Μεγάλη επιχείρηση

Ο Κώστας Κατσαφάδος, υφυπουργός Ναυτιλίας, επεσήμανε στην ΕΡΤ πως στην επιχείρηση συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, και ένα ελικόπτερο αλλά και πλοίο από την Ιταλία.

Ερωτώμενος για το εάν έχει εκκενωθεί το πλοίο, επεσήμανε πως γίνεται καταμέτρηση των διασωθέντων για να επιβεβαιωθεί ότι έχουν κατέβει όλοι. Κατά πάσα πιθανότητα, όπως είπε, θα μεταφερθούν στην Κέρκυρα.

Πρώτη προτεραιότητα, όπως είπε, είναι η ασφάλεια των επιβαινόντων.

«Σύμφωνα με τον καπετάνιο έχει ολοκληρωθεί η εκκένωση του πλοίου από επιβάτες και πλήρωμα» είπε ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Όλοι οι επιβαίνοντες θα μεταφερθούν στην Κέρκυρα με πλοία που σπεύδουν από τον νησί στο σημείο» ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε η κρατική τηλεόραση, το πλοίο μετέφερε, κυρίως, επαγγελματίες με τα φορτηγά τους. Υπήρχαν, κατά πληροφορίες, τουλάχιστον 160 φορτηγά.

Παραμένουν αδιευκρίνιστα τα αίτια της φωτιάς, ενώ κατά την ίδια πηγή στο παρελθόν είχαν καταγραφεί και άλλα περιστατικά με το εν λόγω πλοίο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024