Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κέρκυρα: Βίντεο ντοκουμέντο - Η στιγμή διάσωσης και μεταφοράς επιβαινόντων του Euroferry Olympia

Κέρκυρα: Βίντεο ντοκουμέντο – Η στιγμή διάσωσης και μεταφοράς επιβαινόντων του Euroferry Olympia

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν συμφωνούν πλήρως ο αριθμός επιβατών και πληρώματος που έδωσε ο πλοίαρχος του πλοίου στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας με καταμετρημένους στις σωσίβιες λέμβους διασωθέντες

Στο Λιμάνι της Κέρκυρας καταπλέουν τα πλωτά με τους διασωθέντες από το Euroferry Olympia που τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Εκεί, το Λιμενικό έχει καθορίσει τέσσερα σημεία καταμέτρησης όπου θα γίνει και ταυτοπροσωπία, ώστε να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα ως προς τους αγνοούμενους που από την πρώτη καταμέτρηση υπολογίζονται γύρω στους 10-12.

Σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις πληρώματος και επιβατών που κατέθεσε ο πλοίαρχος του πλοίου στην Ηγουμενίτσα, πριν τον απόπλου του, στο Euroferry Olympia επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν συμφωνούν πλήρως ο αριθμός επιβατών και πληρώματος που έδωσε ο πλοίαρχος του πλοίου στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας με καταμετρημένους στις σωσίβιες λέμβους διασωθέντες (συνολικά 278). Πάντως, επίσημα δεδομένα θα υπάρξουν μετά την καταμέτρηση των διασωθέντων στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας10:11

Η στιγμή διάσωσης

Στο σημείο βρίσκονται τέσσερα περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Ν/Γ ΛΣ, ένα σκάφος ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, δύο παραπλέοντα πλοία, δύο ιδιωτικά σκάφη, ένα ελικόπτερο Λ.Σ, δύο ελικόπτερα της Π.Α., καθώς και ένα ελικόπτερο του Π.Ν., ενώ αναμένεται να καταπλεύσει και η φρεγάτα «Ύδρα».

Επίσης, στην περιοχή σπεύδουν δύο ρυμουλκά σκάφη, ρυμουλκό/ πυροσβεστικό καθώς και αντιρρυπαντικό σκάφος ΛΣ.

Εικόνες από τη διάσωση κάποιων επιβαινόντων είδαν το φως της δημοσιότητας. Ανθρωποι διακρίνονται να έχουν επιβιβαστεί σε σωστικές λέμβους και στη συνέχεια στα παραπλέοντα πλοία.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024