Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπλίνκεν: Αποκάλυψε ότι ζήτησε συνάντηση με τον Λαβρόφ την ερχόμενη εβδομάδα - Η Ρωσία να κάνει επίσημη δήλωση για την Ουκρανία

Μπλίνκεν: Αποκάλυψε ότι ζήτησε συνάντηση με τον Λαβρόφ την ερχόμενη εβδομάδα – Η Ρωσία να κάνει επίσημη δήλωση για την Ουκρανία

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Άντονι Μπλίνκεν μιλώντας για τη ρωσο-ουκρανική κρίση κάλεσε τη Ρωσία να προχωρήσει σε επίσημη δήλωση προκειμένου να αποδείξει «εάν επιδιώκει την ειρήνη»

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ βρέθηκε ο Άντονι Μπλίνκεν για την κρίση στην Ουκρανία, και κάλεσε τη Ρωσία να δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν σκοπεύει να πραγματοποιήσει εισβολή. Ταυτόχρονα αποκάλυψε ότι έχει στείλει επιστολή στον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, ζητώντας του να συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

«Εάν επιδιώκει την ειρήνη», είπε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, «η ρωσική κυβέρνηση μπορεί να ανακοινώσει σήμερα χωρίς αμφισβήτηση ή εκτροπή, ότι η Ρωσία δεν θα εισβάλει στην Ουκρανία».

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι αποσύρει τα στρατεύματά της

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για κρίσιμη στιγμή και ανέφερε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η Ρωσία αποσύρει τα στρατεύματά της από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Είχε προηγηθεί εντολή στον Άντονι Μπλίνκεν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ να κάνει δήλωση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε πως «όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται για εισβολή στην Ουκρανία» και πως οι πληροφορίες αναφέρονται σε προβοκάτσια από μέρους της. Χαρακτήρισε μάλιστα την απειλή «πολύ υψηλή».

Νωρίτερα, η Αμερικανίδα πρέσβης στον ΟΗΕ έκανε λόγο για «κρίσιμη στιγμή λόγω της επικείμενης ρωσικής επίθεσης».

Αύξηση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του τμήματος Πολιτικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών, Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο σημείωσε ότι υπάρχει ανησυχία στον ΟΗΕ για τις αναφορές περί νέας παραβίασης της εκεχειρίας στην Ουκρανία τις τελευταίες ώρες και κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

«Ό,τι και αν πιστεύει κανείς σχετικά με την προοπτική μιας τέτοιας αντιπαράθεσης, η πραγματικότητα είναι ότι η τρέχουσα κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη» είπε η ΝτιΚάρλο στο Συμβούλιο Ασφαλείας, που συζητά για την κατάσταση στην Ουκρανία, σημαίνοντας συναγερμό, καθώς η ένταση μεταξύ της Ρωσίας και της γειτονικής της χώρας αυξάνεται.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024