Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόλος: Παράνομο κέντρο απεξάρτησης λειτουργούσε στα Λεχώνια – Συνελήφθησαν 4 άτομα

Βόλος: Παράνομο κέντρο απεξάρτησης λειτουργούσε στα Λεχώνια – Συνελήφθησαν 4 άτομα

Η Αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει το παράνομο Κέντρο Απεξάρτησης, το οποίο δεν διάθετε άδεια, ούτε το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό, στο πλαίσιο παρακολούθησης ατόμων υπόπτων για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

«Λαβράκι» έβγαλε η παρακολούθηση της Αστυνομίας σε άτομα ύποπτα για ναρκωτικές ουσίες, καθώς κατάφερε να εντοπίσει παράνομο κέντρο απεξάρτησης σε ενοικιασμένη μεζονέτα στα Λεχώνια, όπου φιλοξενούνταν οκτώ τοξικομανείς.

Αν και η Αστυνομία δεν εξέδωσε ανακοίνωση, πληροφορίες αναφέρουν, ότι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν τους δυο φερόμενους ως υπεύθυνους έναν 48χρονο και μια 41χρονη γυναίκα, κατοίκους Βόλου και δύο βοηθούς τους, έναν 36χρονο και μια 37χρονη γυναίκα, κατοίκους άλλης πόλης της Ελλάδας.

Οι κατηγορίες, που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες είναι παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Ποιοι έκαναν την καταγγελία

Η κατηγορία της απάτης φέρεται να στοιχειοθετήθηκε μετά από καταγγελία των τοξικομανών που φιλοξενούνταν πληρώνοντας χρηματικά ποσά κάθε μήνα, ότι εξαπατήθηκαν, καθώς το κέντρο δεν είχε άδεια, ψυχολόγο και το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό για το σκοπό αυτό.

Μετά από παρακολούθηση τις τελευταίες ημέρες, χθες Τετάρτη το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών έκαναν έφοδο στη μεζονέτα, συνέλαβαν τους υπεύθυνους και τους βοηθούς τους, ενώ ένας από τους φιλοξενούμενος τους παρέδωσε μικροποσότητα ηρωίνης που είχε στην κατοχή του.

Σημειώνεται ότι για να λειτουργήσει νόμιμα ένα κέντρο απεξάρτησης, χρειάζεται άδεια του υπουργείου Υγείας και πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις, όπως για οι ουσίες που χορηγούνται για απεξάρτηση τοξικομανών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα Πέμπτη στο Αυτόφωρο.

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024