Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρίγκιπας Κάρολος: Η Μητροπολιτική Αστυνομία ξεκινά έρευνα για το φιλανθρωπικό του ίδρυμα

Πρίγκιπας Κάρολος: Η Μητροπολιτική Αστυνομία ξεκινά έρευνα για το φιλανθρωπικό του ίδρυμα

Τα έγγραφα αυτά εξετάστηκαν παράλληλα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, με αποτέλεσμα η μητροπολιτική αστυνομία να ανακοινώνει σήμερα πως ξεκινά και επίσημα έρευνα.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με ισχυρισμούς περί χρηματισμού έναντι τιμών που συνδέονται με το φιλανθρωπικό ίδρυμα του πρίγκιπα Καρόλου της Ουαλίας, το Prince’s Foundation.

«Η Μητροπολιτική Αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για ισχυρισμούς περί παραβιάσεων του νόμου 1925 σχετικά με τους τιμητικούς τίτλους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Σκότλαντ Γιαρντ διευκρινίζοντας ότι δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Η αστυνομία ήρθε σε επαφή «με πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι διαθέτουν σχετικές πληροφορίες» και είχαν σχέση με το Ιδρυμα του Πρίγκιπα, ο οποίος «χορήγησε ορισμένα συναφή έγγραφα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο πρώην προσωπικός βοηθός του πρίγκιπα Καρόλου Μάικλ Φόσετ βαρύνεται από υποψίες ότι εκμεταλλεύθηκε την επιρροή του για να βοηθήσει τον σαουδάραβα επιχειρηματία Μαχφούζ Μαρέι Μουμπάρακ μπιν Μαχφούζ, γενναιόδωρο δωρητή του Ιδρύματος, να λάβει παράσημο.

Σύμφωνα με τους Sunday Times, ο Σαουδάραβας παρασημοφορήθηκε κατά την διάρκεια ιδιωτικής τελετής στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ τον Νοέμβριο 2016. Η εκδήλωση δεν περιλαμβανόταν στην δημοσιευμένη επίσημη λίστα των βασιλικών εκδηλώσεων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η παρασημοφόρηση διευκόλυνε την απόκτηση της βρετανικής υπηκοότητας από τον επιχειρηματία.

Ο Μαχφούζ Μαρέι Μουμπάρακ μπιν Μαχφούζ, ο οποίος αρνείται κάθε κατηγορία, είχε χρηματοδοτήσει με μεγάλα χρηματικά ποσά σχέδια του Ιδρύματος του πρίγκιπα Καρόλου. Ο Μάικλ Φόσετ παραιτήθηκε τον Νοέμβριο 2021.

Παράλληλα, ο βρετανικός Τύπος αποκάλυψε ότι το ίδρυμα του μελλοντικού βασιλιά έχει δεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εκ μέρους ρώσου χορηγού, πράγμα που προκάλεσε την έναρξη έρευνας του ανεξάρτητου οργανισμού που ρυθμίζει τις δραστηριότητες των φιλανθρωπικών οργανώσεων στην Σκωτία. Ο πρόεδρος του ιδρύματος παραιτήθηκε αρνούμενος οποιαδήποτε ευθύνη.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024