Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκαλυπτική έκθεση της ουκρανικής αντικατασκοπείας: Δεν είναι επαρκείς οι ρωσικές δυνάμεις

Αποκαλυπτική έκθεση της ουκρανικής αντικατασκοπείας: Δεν είναι επαρκείς οι ρωσικές δυνάμεις

Σύμφωνα με την έκθεση των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών, 87 Ρωσικές Τακτικές Ομάδες Ταγμάτων (BTG) βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή γύρω από την Ουκρανία, από 53 που συνήθως εδρεύουν στην περιοχή.

Μπορεί οι ρωσικές δυνάμεις να είναι σημαντικές, αλλά δεν είναι επαρκείς για μία εισβολή ευρείας κλίμακας,  όπως αναφέρει έκθεση της ουκρανικής αντικατασκοπείας, που αποκάλυψε το CNN.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η έκθεση, τα οποία επιβεβαιώνει εκπρόσωπος της ουκρανικής κυβέρνησης που διατήρησε την ανωνυμία του, ο συνολικός αριθμός των στρατευμάτων της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία φέρεται να αυξήθηκε τις τελευταίες ημέρες σε περισσότερους από 148.000 μονάδες, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 126.000 χερσαίων στρατευμάτων.

Την Τρίτη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή για αποχώρηση ενός μικρού μέρους των ρωσικών στρατευμάτων. Η αποχώρηση ξεκίνησε αμέσως, ωστόσο η ρωσική ηγεσία ξεκαθάρισε ότι οι δυνάμεις της θα επανέλθουν στα στάνταρ επίπεδα που βρίσκονταν πριν το ξέσπασμα της κρίσης, σε λίγες εβδομάδες και οπωσδήποτε μετά το πέρας των στρατιωτικών ασκήσεων που έχουν προγραμματιστεί και διεξάγονται.

Το ΝΑΤΟ, ωστόσο, δια στόματος του γενικού του γραμματέας, Γενς Στόλτενμπεργκ, διέψευσε ότι ξεκίνησε η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την περιοχή, προσθέτοντας ότι η συσσώρευση στρατιωτικών μονάδων συνεχίζεται.

Στο ίδιο μήκος κλίματος ήταν και οι δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος επίσης τόνισε ότι δεν έχει διαπιστωθεί αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων. «Αντίθετα, συνεχίζουμε να βλέπουμε δυνάμεις, ειδικά δυνάμεις που θα ήταν στην εμπροσθοφυλακή οποιασδήποτε νέας επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας, να συνεχίζουν να βρίσκονται στα σύνορα, να συγκεντρώνονται στα σύνορα», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την έκθεση των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών, 87 Ρωσικές Τακτικές Ομάδες Ταγμάτων (BTG) βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή γύρω από την Ουκρανία, από 53 που συνήθως εδρεύουν στην περιοχή. Οι BTG είναι σχηματισμοί που αποτελούνται από 800 έως 1.000 Ρώσους στρατιώτες. Οι αριθμοί είναι σύμφωνοι με την πιο πρόσφατη εκτίμηση των ΗΠΑ για τη συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων.

«Το ρωσικό στρατιωτικό απόσπασμα κοντά στα ουκρανικά σύνορα είναι ανεπαρκές για να πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη μεγάλης κλίμακας ένοπλη επίθεση κατά της Ουκρανίας», αναφέρεται στην έκθεση.

Ο στόχος του Κρεμλίνου

Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν στην έκθεσή τους, ότι πιθανότερος στόχος του Κρεμλίνου είναι η προσπάθεια αποσταθεροποίησης της εσωτερικής κατάστασης στην Ουκρανία. Δηλαδή, οι επιπτώσεις και η φθορά στο εσωτερικό της χώρας από την πίεση μίας ενδεχόμενης στρατιωτικής επέμβασης, από τις οικονομικές συνέπειες και από τα προβλήματα στην ενέργεια. Στο ίδιο πλέγμα τακτικής περιλαμβάνονται και οι κυβερνοεπιθέσεις σε καίριες δομές, όπως είναι το υπουργείο Άμυνας και οι τράπεζες.

Η έκθεση των ουκρανικών πληροφοριών κατηγορεί επίσης τη Μόσχα ότι διεξήγαγε μια «έρπουσα ρωσική κατοχή της Λευκορωσίας», υποδηλώνοντας ότι η Ρωσία συνεχίζει να ενισχύει τις αεροπορικές και πυραυλικές δυνάμεις της στη χώρα, η οποία συνορεύει με τη Ρωσία και την Ουκρανία. Η έκθεση περιγράφει τη Λευκορωσία ως ένα «πλήρες θέατρο επιχειρήσεων» που η Ρωσία μπορεί «να χρησιμοποιήσει ανά πάσα στιγμή, προκειμένου να επεκτείνει την επιθετικότητά της στην Ανατολική Ευρώπη».

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024