Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Ξεσπά υψηλόβαθμος δικαστικός για τον θάνατο των τριών κοριτσιών - «Στην ΕΛ.ΑΣ. τα έκαναν μούσκεμα, βλέπουν πολύ CSI»

Πάτρα: Ξεσπά υψηλόβαθμος δικαστικός για τον θάνατο των τριών κοριτσιών – «Στην ΕΛ.ΑΣ. τα έκαναν μούσκεμα, βλέπουν πολύ CSI»

Για διαρροές εκτός πραγματικότητας και «προχωρημένες» πλέον του επιτρεπτού, κάνει λόγο υψηλόβαθμος δικαστικός στην Πάτρα για την υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών

Για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, μιλά υψηλόβαθμος λειτουργός της τοπικής δικαιοσύνης, με πλήρη γνώση επί της διαταχθείσας Προκαταρκτικής Εξέτασης, και δεν κρύβει την αγανάκτησή του για τις «εκτός πραγματικότητας» εικασίες που κυκλοφορούν.

«Αυτά που γράφονται, πραγματικά, δεν ξέρω ποιος τα διαδίδει. Για εκταφές, συλλήψεις το επόμενο 24ωρο… Αυτά είναι παντελώς αβάσιμα», λέει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος». Δεν κρύβει μάλιστα πως σε επικοινωνία που υπήρχε με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας, ζητήθηκε «να σταματήσουν τέτοιου είδους διαρροές στα ΜΜΕ.

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τα όσα ακούγονται, μάλλον αποδεικνύουν ότι κάποιοι βλέπουν πολύ CSI (αστυνομική αμερικανική σειρά, με ομάδα που εξιχνιάζει δύσκολα εγκλήματα και σκοτεινές υποθέσεις)

Από τα κουτσομπολιά μέχρι την δίωξη η απόσταση είναι τεράστια

Η άποψη μάλιστα εκπροσώπων της ΕΛΑΣ, ότι όσα λέγονται τα βγάζουν από μόνοι τους οι δημοσιογράφοι, δεν γίνεται αποδεκτή από τη δικαιοσύνη, αφού αυτή πιστεύει το αντίθετο. «Η Αστυνομία δίνει τις πληροφορίες. Να μαζευτούν. Δεν τα γεννούν μόνοι τους οι συντάκτες. Τους κάνουν διαρροές. Έχουν εκπροσώπους Τύπου. Αυτοί, στην ΕΛΑΣ, τα έκαναν μούσκεμα, αυτοί να τα μαζέψουν τώρα. Για να μην αρχίσουμε και ψάχνουμε ποιος έχει κάνει διαρροή ψευδών ειδήσεων. Στην πλάτη ανθρώπων θα παίζουμε; Από το να κάνω κουτσομπολιό μέχρι το να κάνω μία δίωξη η απόσταση είναι τεράστια»!

«Πικρό» είναι το σχόλιο και για τα… περί αιτήματος της ΕΛΑΣ Αττικής για εκταφή της 9χρονης Τζωρτζίνας. «Ποιοι είναι αυτοί οι ξύπνιοι που μιλάνε και ζητούν εκταφές; Έτσι ξεθάβουμε τον κόσμο και μάλιστα παιδιά; Πρέπει να το ζητήσει ο ιατροδικαστής και να υπάρχουν σοβαρά στοιχεία και σοβαροί λόγοι που το ζητάει.

Κι αν συναινέσει η δικαιοσύνη για να δώσει σχετική παραγγελία. Τι μακάβρια πράγματα είναι αυτά που παίζουν στον γύρο του διαδικτύου. Το ξαναλέω. Ή όλη η Ελλάδα βλέπει CSI ή χαπακώνονται. Δεν είμαστε στα καλά μας, κάτι γίνεται; Πάνε να συγκρίνουν με υποθέσεις σε ξένες χώρες. Κάποιοι βλέπουν πολύ Netflix! Εδώ θα δούμε δηλαδή serial killer! Γίνεται μία έρευνα, ό,τι δείξουν τα στοιχεία. Αλλά τώρα προσπαθούμε να μαζέψουμε άλλων τα άπλυτα»!

«Θα γίνει διερεύνηση»

Το υψηλά ιστάμενο πρόσωπο της τοπικής δικαστικής αρχής, σε όλους τους τόνους, λέει στην «Π», για την έρευνα που διατάχθηκε και σύντομα θ’ αρχίσει. «Θα γίνει διερεύνηση… μην τυχόν και προκύψει κάτι. Αυτό που ζητείται είναι οι νεκροψίες, για να δούμε τι αναγράφεται ως αιτία θανάτων. Θα εξεταστούν οι νεκροτόμοι, που έκαναν αυτοψίες στα παιδιά. Επίσης, αν οι ιστολογικές εξετάσεις παραπέμπουν σε κάτι. Το ίδιο και οι παθολογοανατόμοι αν βλέπουν κάτι».

Σε αντίθεση, δε, με το πρόωρο δριμύ «κατηγορώ» προς την οικογένεια, αναφέρει χαρακτηριστικά «Θα δούμε, τελευταίους… αν χρειαστεί, τους γονείς. Αυτό το κουτσομπολιό, το ατελείωτο, δεν μας αφορά»!

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024