Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κέρκυρα: Κατασκευάζεται νέο Τουριστικό Καταφύγιο Σκαφών

Κέρκυρα: Κατασκευάζεται νέο Τουριστικό Καταφύγιο Σκαφών

Τη σύμβαση του έργου κατασκευής του Τουριστικού Καταφυγίου Σκαφών Αναψυχής στη θέση Καφέ Γυαλί στο Παλιό Λιμάνι της Κέρκυρας, με την ανάδοχο εταιρεία υπέγραψε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου. Το Τουριστικό Καταφύγιο, αναμένεται αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή της Σπηλιάς στην Κέρκυρα.

Η υπογραφή της σύμβασης έλαβε χώρα στην Κέρκυρα και στο σημείο, όπου θα κατασκευαστεί το Τουριστικό Καταφύγιο, σε ειδική εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Το Τουριστικό Καταφύγιο Σκαφών Αναψυχής, το οποίο αναμένεται μετά την ολοκλήρωσή του να προσδώσει προστιθέμενη αξία στην ευρύτερη περιοχή της Σπηλιάς στην Κέρκυρα αποτελώντας ένα εμβληματικό και αναπτυξιακού χαρακτήρα έργο, έχει συνολικό προϋπολογισμό 9.700.000 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.., εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 9.006.944,30 € (από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020») και η ιδιωτική συμμετοχή (O.Λ.ΚΕ.) στα 693.055,70 €.

Κύριος του έργου είναι ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας (Ο.Λ.ΚΕ.), ενώ φορέας εκτέλεσής του η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Το έργο έχει χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 18 μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία.

Όπως υπογράμμισε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, το Τουριστικό Καταφύγιο Σκαφών Αναψυχής θ’ αποτελέσει ένα σύγχρονο, ασφαλές και αναπτυξιακό έργο, μετά από καθυστερήσεις ετών, το οποίο θα έχει πολλαπλά οφέλη, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους, όσο και για το τουριστικό brand name της Κέρκυρας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου επεσήμανε ότι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου είναι άκρως ασφυκτικό, καθώς πρέπει να παραδοθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει δημοσιονομική προσαρμογή.

Το έργο περιλαμβάνει τα απαιτούμενα έργα υποδομής, προκειμένου να καταστεί το Τουριστικό Καταφύγιο στη Σπηλιά ασφαλές, λειτουργικό ανταγωνιστικό και ελκυστικό για τους πιθανούς χρήστες αναδεικνύοντας και προστατεύοντας παράλληλα τα υφιστάμενα κτίρια, τα οποία αποτελούν μέρος της ιστορίας του χώρου.

Τα λιμενικά έργα περιλαμβάνουν την επέκταση του προσήνεμου μώλου κατά 160μ., ώστε να προφυλάσσεται η λιμενολεκάνη από όλους τους συνδυασμούς ανέμων και να δημιουργούνται ασφαλείς και άνετες συνθήκες ελλιμενισμού.

Προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση πλωτών προβλητών για την προσέγγιση των σκαφών, υδραυλικά έργα, οικοδομικά έργα για την ανακαίνιση των παλαιών εκδοτηρίων, ώστε να καταστούν λειτουργικά και να αποδοθούν σε χρήση, προκειμένου να στεγαστούν οι υποστηρικτικές λειτουργίες του καταφυγίου.

Επίσης, προβλέπονται ηλεκτρομηχανολογικά έργα για τα δίκτυα εξυπηρέτησης των σκαφών (παροχή ηλεκτρικού ρεύματος νερού και τηλεφωνίας) τα δίκτυα πυρόσβεσης, κλπ αλλά και την αποκατάσταση του χώρου αποχέτευσης στην Σπηλιά, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων που εμφανίζονται στην περιοχή.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024