Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz G-Class 4x4x2: Σε υψηλότερες δυνάμεις

Mercedes-Benz G-Class 4x4x2: Σε υψηλότερες δυνάμεις

H γερμανική φίρμα εξελίσσει μια ακόμα πιο σκληροπυρηνική και προσανατολισμένη στις εκτός δρόμου διαδρομές εκδοχή της G-Class η οποία θα αξιοποιήσει ένα V8 σύνολο και θα αποτελέσει μέρος της ανανεωμένης γκάμας του σκληροτράχηλου SUV

Φωτογραφίες: Automedia

Δοκιμαστικά πρωτότυπα της G-Class πληθαίνουν τις εμφανίσεις τους σε αφιλόξενες διαδρομές προδίδοντας ότι η γερμανική φίρμα ετοιμάζεται να ανανεώσει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και ικανά μοντέλα της.

 Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο δεν έχουμε να κάνουμε με μία από τις «απλές» εκδόσεις της (αν μπορεί κανείς να αποκαλέσει με αυτόν τον τρόπο οποιαδήποτε εκδοχή του γερμανικού off-roader), αλλά με την έκδοση 4×42 η οποία είχε εμφανιστεί και στην προηγούμενη γενιά της G-Class και όπως όλα δείχνουν ετοιμάζει την επιστροφή της.

Ξεκινώντας από την εξωτερική της εμφάνιση, η G-Class 4×42  διαθέτει ανασχεδιασμένο μπροστινό προφυλακτήρα και αναθεωρημένα φωτιστικά σώματα όπως ακριβώς και τα δοκιμαστικά πρωτότυπα των υπόλοιπων εκδόσεων τoυ μοντέλου που έχουν «συναντηθεί» με το φωτογραφικό φακό κατά τη διάρκεια της εξέλιξής τους. Στην εικόνα του συγκεκριμένου πρωτότυπου ωστόσο ξεχωρίζουν επίσης οι νέου σχεδιασμού ράγες οροφής, η ρεζέρβα στην πέμπτη πόρτα και ένας μεταλλικός προφυλακτήρας στο πίσω τμήμα.

Μια προσεκτική παρατήρηση χαμηλά κάτω από τον μπροστινό προφυλακτήρα αποκαλύπτει τους μεγαλύτερους βραχίονες ελέγχου της ανάρτησης και τα εξίσου μεγαλύτερα αμορτισέρ, ενώ πίσω από τους τροχούς διακρίνονται οι διάτρητοι δίσκοι των δισκόφρενων και οι μεγαλύτερες δαγκάνες. Επίσης, το συγκεκριμένο πρωτότυπο διαθέτει προφανώς μεγαλύτερα μετατρόχια όπως προδίδουν οι ακόμα μεγαλύτεροι θόλοι καθώς και αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Για την ακρίβεια, στην προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση, η απόσταση από το έδαφος διαμορφωνόταν σε 45,0 εκατοστά και κατ΄επέκταση η ικανότητα της G-Class 4×42  να διασχίσει υδάτινα εμπόδια συνοψιζόταν σε ένα μέτρο βάθος, μεγέθη που αναμένεται να εξακολουθήσουν να υφίστανται και στη νέα γενιά της.

Την κορυφαία έκδοση της G-Class αναμένεται να εφοδιάζει ο V8 των 4,0 λίτρων δια χειρός AMG αν και μένει να αποδειχθεί που θα «κλειδώσει» η ισχύ του. Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι στην προηγούμενη ενσάρκωση της 4×42 η γερμανική φίρμα είχε μειώσει την ισχύ σε 422 ίππους λόγω του αυξημένου ύψους και του διόλου ευκαταφρόνητου όγκου της G-Class προκειμένου τα μεγέθη να είναι διαχειρίσιμα.

Όπως και να έχει με την ισχύ, μια ακόμα σημαντική παράμετρος της ανανεωμένης G-Class σε όλες τις εκδόσεις της θα είναι η αναβάθμιση του συστήματος MBUX το οποίο θα τρέχει με την τελευταία εκδοχή λογισμικού της Mercedes-Benz, διαθέτοντας αυξημένη υπολογιστική ισχύ αλλά και προσφέροντας διευρυμένες δυνατότητες.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, η ανανεωμένη εκδοχή της G-Class αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της το 2023 με την εκδοση 4×4να ακολουθεί αμέσως μετά.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024