Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Η επίσκεψη Χαρδιαλιά στα ακριτικά νησιά μας ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Τουρκία: Η επίσκεψη Χαρδιαλιά στα ακριτικά νησιά μας ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Η επίσκεψη του Νίκου Χαρδαλιά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου περιοδεύοντας σε φυλάκια και μονάδες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, προκάλεσε την αντίδραση των Τούρκων

Ως «εχθρική» στάση απέναντι στην Τουρκία, ερμηνεύουν την επίσκεψη Χαρδιαλιά σε ακριτικά νησιά μας τα Μέσα Επικοινωνίας της γειτονικής χώρας, κάνοντας λόγο για προβοκάτσιες.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας αναφέρει χαρακτηριστικά «Προκοβατόρικες επισκέψεις στο Αιγαίου από τον Έλληνα Υφυπουργό Άμυνας».

Ανάλογη ενόχληση είχε εκφράσει στο παρελθόν και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ όταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε επισκεφθεί το Καστελόριζο.

Μάλιστα  στρατιωτικές πηγές σημειώνουν στο πρακτορείο Ανατολή ότι «η στρατιωτική δραστηριότητα σε νησιά τα οποία μεταβιβάστηκαν στην Ελλάδα με τον όρο της αποστρατιωτικοποίησης είναι ξεκάθαρη παραβίαση των Συνθηκών Λωζάνης και Παρισίων.

Η Τουρκία δια της διπλωματικής οδού απαντά σε αυτήν την παράνομη , προβοκατόρικη και προκλητική στάση των Ελλήνων. Η περιοδεία σε 3 5 νησιά με ελικόπτερο , ούτε ωφελεί τον ελληνικό λαό δεν αποτελεί παράδειγμα πολιτικής ή στρατιωτικής ευφυΐας. Με την «εχθρική» στάση που επιδεικνύει η Ελλάδα θα έρθει αντιμέτωπη με απογοητευτικά αποτελέσματα, όπως και στο παρελθόν».

«Η Ελλάδα  στρατιωτικοποιεί παράνομα τα νησιά του Αιγαίο»

Το τηλεοπτικό δίκτυο «HABER GLOBAL»  μετέδωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε τονίσει πως «στην Ελλάδα που στρατιωτικοποιεί παράνομα τα νησιά του Αιγαίο, θα κάνουμε τις τελευταίες προειδοποιήσεις κι αν δεν υποχωρήσουν τότε θα συζητηθεί το καθεστώς των νησιών. Ήρθε η απάντηση της Αθήνας»

«H ελληνική πλευρά ανέφερε πως τα εν λόγω νησιά δεν θα αποστρατιωτικοποιηθοούν τονίστηκε πως αρνείται  όλες τις κατηγορίες της Τουρκίας και πως οι ισχυρισμοί της Άγκυρας δεν συμβαδίζουν με τις θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου. Η Ελλάδα από τη δεκαετία του 60᾽ στρατιωτικοποίησε τα νησιά που βρίσκονται απέναντι από τα Στενά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπως και τα Δωδεκάνησα με τη δικαιολογία της στρατιωτικής απειλής από την Τουρκία»

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024