Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Χαρδαλιάς: Ολοκλήρωσε την περιοδεία του σε σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων σε 17 ακριτικά νησιά του Αιγαίου

Νίκος Χαρδαλιάς: Ολοκλήρωσε την περιοδεία του σε σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων σε 17 ακριτικά νησιά του Αιγαίου

Χωρίς νέα προβλήματα, καθώς το Σάββατο δέχτηκε παρενόχληση από τους Τούρκους, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ολοκλήρωσε την τετραήμερη περιοδεία του

Μονάδες και επιτηρητικά φυλάκια στην Κω και τη Σύμη επισκέφθηκε σήμερα, Κυριακή, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ολοκληρώνοντας την… επεισοδιακή – λόγω Τουρκίας – τετραήμερη περιοδεία του σε σχηματισμούς  των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, σε 17 ακριτικά νησιά του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε:

– Το Στρατηγείο της 80 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ), το επιτηρητικό φυλάκιο «ΣΚΑΝΔΑΡΙΟΥ» στην Κω, καθώς και το παράκτιο περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού «ΑΝΤΩΝΙΟΥ», που ελλιμενίζεται στο λιμάνι του νησιού.

– Τη Σύμη, όπου επισκέφθηκε την έδρα της Διοίκησης Άμυνας της Νήσου (ΔΑΝ) και το επιτηρητικό φυλάκιο «ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ». Κατά την παραμονή του στο νησί, συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης & Καστελλορίζου, Χρυσόστομο και τον δήμαρχο Σύμης, Ελευθέριο Παπακαλοδούκα.

Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ), αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης.

Η τουρκική παρενόχληση

Υπενθυμίζεται ότι μία ημέρα νωρίτερα, το Σάββατο 12/2, ο Νίκος Χαρδαλιάς δέχτηκε τουρκική παρενόχληση.

Συγκεκριμένα, μέσω ασυρμάτου, οι Τούρκοι παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον κ. Χαρδαλιά, την ώρα που πετούσε πάνω από τα νησιά Αγαθονήσι, Φαρμοκονήσι και Καλόλημνο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αποθρασύνεται η γειτονική χώρα παρενοχλώντας μέλη ελληνικών κυβερνήσεων, αυτή τη φορά, πάντως, και σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο με τον υφυπουργό Άμυνας, κατά την πτήση προς Αγαθονήσι, δέχθηκε κλήση από άγνωστο σταθμό σε συχνότητα κινδύνου και του ζήτησε να απομακρυνθεί, με τον ισχυρισμό ότι βρίσκεται σε… «τουρκικό FIR».

Από ελληνικής πλευράς κάλεσαν τον τουρκικό σταθμό να σταματήσει τις κλήσεις-παρενοχλήσεις του ελικοπτέρου με τον υφυπουργό Άμυνας, ο οποίος συνέχισε κανονικά τις επισκέψεις του σε στρατιωτικές μονάδες και φυλάκια.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024