Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεκτρικός ο διάδοχος του Lexus LFA

Ηλεκτρικός ο διάδοχος του Lexus LFA

H ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε ότι εξελίσσει ένα ηλεκτρικό sportscar το οποίο, από το 2030 θα αποτελέσει πνευματικό απόγονο του LFA, απηχώντας την ίδια λογική οδηγικής ευχαρίστησης

Κοντά στην εκπνοή του 2021 η Lexus παρουσίασε τρία νέα αμιγώς ηλεκτρικά πρωτότυπα τα οποία, όπως ανακοίνωσε, θα αποτελέσουν μέρος του προϊοντικού της portfolio έως το 2030.

Μεταξύ αυτών συγκαταλεγόταν και ένα πρωτότυπο supercar το οποίο η ιαπωνική φίρμα περιγράφει ως το «ηλεκτροκίνητο sportscar που θα κληρονομήσει την οδική συμπεριφορά “την μυστική πικάντική συνταγή” επιδόσεων που αποκτήσαμε από την εξέλιξη του LFA».

Σύμφωνα με τις συστάσεις του επικεφαλής του ομίλου Toyota, Ακιο Toyoda, το ηλεκτρικό sportscar θα προσφέρει χρόνο επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα μικρότερο από δύο δευτερόλεπτα συνδυάζοντας τις «αναλογίες και το χαμηλό ύψος που είναι συνυφασμένα με την κατηγορία sportscar καθώς και την μοναδικότητα επιδόσεων που προσφέρει η Lexus».

Ταυτόχρονα, όπως επεσήμανε ο ίδιος οι υψηλές επιδόσεις θα συνδυάζονται και με αυξημένη αυτονομία η οποία θα φτάνει τα 700 χλμ. χωρίς να αποκλείεται με δεδομένο ότι το μοντέλο αναμένεται να αφιχθεί το 2030, να αξιοποιηθούν μπαταρίες στερεού τύπου.

«Με αυτό τον τρόπο θα εξελίξουμε ένα νέο είδος με συγκεκριμένα οδηγικά χαρακτηριστικά τα οποία θα εμφυσήσουμε και σε άλλα μοντέλα καθώς μετατρέπουμε την Lexus σε μια φίρμα οικοδομημένη γύρω από την ηλεκτροκίνηση. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε διαφορετικές διατάξεις αποκτώντας περισσότερη ελευθερία. Αυτό θα μας επιτρέψει να συμβαδίζουμε περισσότερο με τις εκάστοτε απαιτήσεις των πελατών μας, αναλόγως την περιοχή και τον τρόπο ζωής τους», κατέληξε ο Akio Toyoda.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ονομασία του concept car. Aντιθέτως η αισθητική του δίνει μια σαφή εικόνα για την κατεύθυνση που θέλει να δώσει η Lexus στο ηλεκτροκίνητο sportscar.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά το μέτωπο της ηλεκτροκίνησης, η Lexus ετοιμάζει ήδη το πρώτο της, εξαρχής με γνωμονα την ηλεκτροκίνηση, σχεδιασμένο EV με την μορφή του RZ το οποίο θα αποκαλυφθεί εντός του 2022, ενώ έχει ήδη ανακοινώσει για την συνέχεια ένα ακόμα, μεγαλύτερο SUV καθώς και ένα τετράθυρο μοντέλο.

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024