Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Μπαίνουμε σε αποκλιμάκωση, υποστηρίζει ο Εξαδάκτυλος - «Επικίνδυνες» οι Απόκριες

Κοροναϊός: Μπαίνουμε σε αποκλιμάκωση, υποστηρίζει ο Εξαδάκτυλος – «Επικίνδυνες» οι Απόκριες

Σημείωσε, πάντως, ότι «η πανδημία, όσο βρίσκεται υπό έλεγχο, μας επιτρέπει να κάνουμε θετικά βήματα, αλλά αν βρεθεί ανεξέλεγκτη θα μας δημιουργήσει προβλήματα»

«Tα μέτρα και οι περιορισμοί που έχουμε είναι πολύ λίγοι, αλλά ενοχλητικοί», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, δίνοντας ταυτόχρονα το σύνθημα για επικείμενη χαλάρωση των μέτρων: «Με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι μπαίνουμε σε αποκλιμάκωση», σημείωσε.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι μέσα στην εβδομάδα θα προχωρήσουν στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας σε μερική άρση των περιορισμών, «ώστε να απαλείψουμε τα μέτρα τελείως, όταν οι συνθήκες μας το επιτρέψουν».

Τι θα ισχύσει τις Απόκριες

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, «η πανδημία, όσο βρίσκεται υπό έλεγχο, μας επιτρέπει να κάνουμε θετικά βήματα, αλλά αν βρεθεί ανεξέλεγκτη θα μας δημιουργήσει προβλήματα».

Προσέθεσε ότι είναι εμφανές πως μπαίνουμε σε μια καθοδική πορεία της πανδημίας του κοροναϊού, σημειώνοντας ότι «είναι καλό που έχει επικρατήσει η Όμικρον έναντι της Δέλτα, πράγμα που δεν συνέβη τον Ιανουάριο».

Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να μιλήσει για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, επισημαίνοντας ότι κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά.

Μιλώντας για τις Απόκριες και το τι θα ισχύσει, ο κ. Εξαδάκτυλος επεσήμανε ότι οι επιστήμονες φοβούνται αναζωπύρωση της διασποράς, γιατί «έχουμε μαζικά γεγονότα, με αδυναμία ελέγχου σε πολλά σημεία της πατρίδας μας και με πολλές μετακινήσεις. Ενδεχομένως, μία άσκοπη απόφαση θα μπορούσε να αναστρέψει την πορεία που μετά από πολύ χρόνο και κόπο ακολουθούμε».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024