Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μεγάλωσα βλέποντας πορνό» - Η ιστορία μιας έφηβης την εποχή του Pornhub

«Μεγάλωσα βλέποντας πορνό» – Η ιστορία μιας έφηβης την εποχή του Pornhub

H Άνι Λορντ κοιτάει πίσω στα εφηβικά της χρόνια και βλέπει πώς το πορνό διαμόρφωσε τη συμπεριφορά της εντός και εκτός κρεβατοκάμαρας.

H πρώτη φορά που η Άνι Λορντ είδε πορνό ήταν όταν ένας φίλος της στο σχολείο τής έδειξε στο κινητό του μια γυναίκα που αυτοϊκανοποιούταν με το χέρι ανάμεσα στα πόδια.

Ήταν η πρώτη της επαφή με μια διαδικτυακή ενασχόληση που τελικά διαμόρφωσε τον τρόπο με τον οποίο έβλεπε τον εαυτό της, τόσο εντός όσο και εκτός κρεβατοκάμαρας.

Τη δεκαετία του 2000, γράφε η Άνι στον Guardian, τα περισσότερα κινητά δεν συνδέονταν στο Διαδίκτυο και ήταν δύσκολο για τους εφήβους να αποκτήσουν πρόσβαση σε ερωτικές ταινίες.

Για να δει πορνό έπρεπε να περιμένει να κοιμηθούν οι γονείς της για να καθίσει στον υπολογιστή. «Έπρεπε να το κάνω, επειδή όλοι όσοι έπρεπε να μου μιλήσουν για το σεξ ντρέπονταν να το κάνουν» λέει.

Η Άνι σύντομα κατάλαβε ότι στον κόσμο τις πορνογραφίας οι γυναίκες οφείλουν να συμπεριφέρονται όπως και στον αληθινό κόσμο –το χρέος τους είναι να ικανοποιούν τους άνδρες.

«Αυτός φαινόταν να είναι ο ρόλος της γυναίκας στο σεξ, να της αρέσουν όλα. Προσπαθούσαμε να κάνουμε τους άνδρες να αισθάνονται καλά, ενώ ταυτόχρονα τους διδάσκαμε ότι δεν χρειάζεται να κάνουν το ίδιο και για εμάς».

Διαβάστε επίσης: Billie Eilish – «Έβλεπα πορνό από τα 11, μού κατέστρεψε τον εγκέφαλο»

Όταν η Λένι ήταν 15, το Pornhub έγινε δημοφιλές και άνοιξε τον κόσμο της πορνογραφίας. Τότε ήταν που η έφηβη και οι φίλες της άρχισαν να μιμούνται τις πρωταγωνίστριες που αποτρίχωναν κάθε εκατοστό του σώματός τους.

«Εκείνη την εποχή, ο φεμινισμός του συρμού έδειχνε να συνδέει οτιδήποτε σεξουαλικό με την απελευθέρωση, και θεωρούσε πουριτανική κάθε επίκριση της πορνογραφίας».

Έτοιμες φαντασιώσεις

Όταν πια η Άνι μπήκε στο πανεπιστήμιο και απέκτησε υπολογιστή, είχε πια ανάγκη το πορνό για να αυνανιστεί και να φτάσει σε οργασμό –η πορνογραφία είχε αντικαταστήσει τις φαντασιώσεις της.

Οι φαντασιώσεις ήταν περιττές «επειδή όλα ήταν εκεί μπροστά σου, φωνάζοντας ναι, ναι, ναι

«Όταν προσπαθούσα να αυνανιστώ χωρίς πορνό, το χέρι μου πάθαινε κράμπα και όλες οι εικόνες που προσπαθούσα να επινοήσω ξεθώριαζαν».

Πλέον έχει συνειδητοποιήσει ότι οι πορνογραφικές ταινίες «επισκιάζουν ολόκληρη τη σεξουαλική ζωή κάποιων ανθρώπων».

Διαβάστε επίσης: Η απίστευτη ιστορία μιας αφγανής πορνοστάρ – Ο πατέρας της σχεδίαζε να τη σκοτώσει

Στην Άνι άρεσε να μιλά για το πορνό με τους φίλους και τις φίλες της, πιστεύοντας ότι αυτό την έκανε «κουλ». Έμαθε για παράδειγμα ότι ο σύντροφος μιας φίλης του είχε επηρεαστεί τόσο ώστε μπορούσε να ολοκληρώσει μόνο σε μία συγκεκριμένη στάση, αυτός όρθιος και η φίλη του κρεμασμένη ανάποδα με τα πόδια περασμένα πάνω από τους ώμους του.

Την φίλη του δεν την πείραζε και τόσο, είχε μάθει να δίνει προτεραιότητα στην απόλαυση των ανδρών.

Hardcore για όλους

Η Άνι συνειδητοποίησε σταδιακά ότι το πορνό μεταμορφώνει πρακτικές που κάποτε θεωρούνταν διαστροφή σε ευρέως αποδεκτή σεξουαλική συμπεριφορά –είτε πρόκειται για το BDSM, είτε για το γλείψιμο του πρωκτού.

«Είχα εσωτερικεύσει την ιδέα ότι αν δεν σου άρεσε το hardcore ήσουν βαρετή στο κρεβάτι».

Το 2019, έρευνα του BBCV έδειξε ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των γυναικών στη Βρετανία είχαν υποστεί «ανεπιθύμητα χαστούκια, σφίξιμο στο λαιμό, φίμωση ή φτύσιμο» στη διάρκεια συναινετικού σεξ.

Το βρετανικό Κέντρο Δικαιοσύνης υπέρ των Γυναικών απέδωσε το φαινόμενο στην ευρεία διάθεση και κοινωνική αποδοχή της πορνογραφίας.

Η Άνι διαφωνεί, καθώς πιστεύει ότι πρόκειται για ένα πολύ ευρύτερο κοινωνικό φαινόμενο. Αναγνωρίζει όμως ότι οι πορνοταινίες θα πρέπει να δείχνουν σκηνές στις οποίες ζητείται η συναίνεση των παρτεβνέρ.

Μεγάλο ρόλο παίζει και η σεξουαλική αγωγή στα σχολεία, η οποία πρέπει να εξηγεί ότι «το πορνό δεν είναι πραγματικότητα, όλα τα σώματα έχουν διαφορετική εμφάνιση, πολύ συχνά πρέπει να δείχνεις στον άλλο πώς να σε αγγίζει, και υπάρχουν πολλές δοκιμές και λάθη».

Σήμερα 26 ετών, η Άνι συνεχίζει να βλέπει πορνό, δεν το εκλαμβάνει όμως ως εγχειρίδιο για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται στο κρεβάτι.

Σκέφτεται μάλιστα να σταματήσει να αποτριχώνει τα γεννητικά της όργανα.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024