Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Forbes: Η χρυσή λίστα των κερδισμένων της αμερικανικής showbiz

Forbes: Η χρυσή λίστα των κερδισμένων της αμερικανικής showbiz

Απρόσμενη νίκη για τον σκηνοθέτη Πίτερ Τζάκσον της σειράς ταινιών «Αρχοντας των Δαχτυλιδιών» που έγινε δισεκατομμυριούχος χάρη στην πώληση της πολυβραβευμένης εταιρείας οπτικών εφέ που είχε δημιουργήσει

Στην κορυφή των κερδισμένων οικονομικά της ευρύτερης βιομηχανίας της ψυχαγωγίας βρέθηκε σύμφωνα με τη νέα λίστα του περιοδικού Forbes ο σκηνοθέτης της σειράς ταινιών «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», Πίτερ Τζάκσον αφήνοντας πίσω του μεγάλα ονόματα της showbiz όπως ο Jay-Z και ο Dwayne Johnson.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη χρυσή λίστα «Highest-Paid Entertainer List» του αμερικανικού περιοδικού, ο 60χρονος Τζάκσον εκτοξεύτηκε στην κορυφή κυρίως χάρη στα σχεδόν 600 εκατ. δολάρια σε μετρητά (και άλλα 375 εκατ. σε μετοχές) που έβαλε στην τσέπη του από την πώληση της εταιρείας οπτικών εφέ που είχε δημιουργήσει, της πολυβραβευμένης με έξι Όσκαρ Weta Digital, στον όμιλο Unity Software, που βρίσκεται πίσω από δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια όπως το Pokemon Go και το Call of Duty: Mobile.

Το ύψους 1,6 δισ. δολαρίων deal «έκλεισε» τον περασμένο Νοέμβριο μετατρέποντας τον Τζάκσον μόλις στον τρίτο σκηνοθέτη στην ιστορία του Χόλυγουντ που κατάφερε να γίνει δισεκατομμυριούχος μέσα από τη δημιουργία ταινιών, μετά τον Τζορτζ Λούκας και τον Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Στη δεύτερη θέση με 435 εκατ. δολάρια φιγουράρει ο Μπρους Σπρίνγκστιν, χάρη και στην πολύκροτη συμφωνία για την πώληση του μουσικού του καταλόγουμ ενώ στην τρίτη θέση ακολουθεί ο Jay-Z με 340 εκατ. δολάρια, παραμένοντας έτσι κυρίαρχο όνομα της σύγχρονης μουσικής.

Μουσική εναντίον Χόλυγουντ

Γενικότερα η μουσική βιομηχανία ουσιαστικά κυριαρχεί με τον Κάνιε Γουέστ (235 εκατ. δολάρια), τον Πολ Σάιμον (200 εκατ. δολάρια), Ράιαν Τέντερ (160 εκατ. δολάρια) και τον Μπομπ Ντίλαν (130 εκατ. δολάρια) να φιγουράρουν επίσης στην πρώτη δεκάδα.

Πιο ισχυρό όνομα από την οικογένεια των ηθοποιών ο «βράχος» Dwayne Johnson, ο οποίος με 270 εκατ. δολάρια αμοιβών φιγουράρει στην τέταρτη θέση.

Σχετική έκπληξη αποτέλεσε, πάντως, το δίδυμο που προσγειώθηκε στην έκτη θέση. Πρόκειται για τους Τρέι Πάρκερ και Ματ Στόουν, γνωστούς για τη δημιουργία του σίριαλ South Park, οι οποίοι κατάφεραν να εκτοξευτούν στη «χρυσή» δεκάδα χάρη στο βαρύ, ύψους 900 εκατ. δολαρίων, συμβόλαιο που υπέγραψαν με την Paramount+ συμφωνώντας στην παραγωγή σειράς ταινιών μέσα στα επόμενα έξι χρόνια.

Φτωχότερο το… ασθενές φύλο

Σε γενικές γραμμές η πρώτη δεκάδα κυριαρχείται αποκλειστικά από το… ισχυρό φύλο, με μόλις τρεις γυναίκες να καταφέρνουν να μπουν έστω στην πρώτη 20δα.

Στην υψηλότερη θέση, ήτοι στην 12η, η ηθοποιός Ρις Γουίδερσπουν με 115 εκατ. δολάρια σε κέρδη κυρίως μέσα από την εταιρεία παραγωγής που έχει δημιουργήσει, την Hello Sunshine αλλά και την πολύκροτη αμοιβή των 20 εκατ. δολαρίων που διασφάλισε για τη συμμετοχή της στο σήριαλ «The Morning Show».

Πολύ πιο χαμηλά, στην 17η θέση με 82 εκατ. δολάρια, η δημιουργός των δημοφιλέστατων Friends, Μάρτα Κάουφμαν μαζί με τους έτερους παραγωγούς του διαχρονικού σίριαλ και αμέσως μετά στην 18η θέση με 81 εκατ. δολάρια, η δημιουργός μεγάλων τηλεοπτικών επιτυχιών, όπως το Grey’s Anatomy και πιο πρόσφατα του Bridgerton, Σόντα Ράιμς

Η χρυσή «εικοσάδα»:

1. Peter Jackson – 580 εκατ. δολάρια
2. Bruce Springsteen – 435 εκατ. δολάρια
3. Jay-Z – 340 εκατ. δολάρια
4. Dwayne “The Rock” Johnson – 270 εκατ. δολάρια
5. Kanye West – 235 εκατ. δολάρια
6. Trey Parker and Matt Stone – 210 εκατ. δολάρια
7. Paul Simon – 200 εκατ. δολάρια
8. Tyler Perry – 165 εκατ. δολάρια
9. Ryan Tedder – 160 εκατ. δολάρια
10. Bob Dylan – 130 εκατ. δολάρια
11. Red Hot Chili Peppers – 116 εκατ. δολάρια
12. Reese Witherspoon – 115 εκατ. δολάρια
13. Chuck Lorre – 100 εκατ. δολάρια
14. Sean “Diddy” Combs – 90 εκατ. δολάρια
15. Dick Wolf – 86 εκατ. δολάρια
16. Howard Stern – 85 εκατ. δολάρια
17. Kevin Bright, Marta Kauffman, David Crane – 82 εκατ. δολάρια
18. Shonda Rhimes – 81 εκατ. δολάρια
19. Neil Young – 80 εκατ. δολάρια
20. Greg Berlanti – 75 εκατ. δολάρια

Πηγή: ΟΤ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024