Κοροναϊός: Τα πρώτα αποτελέσματα για το εμβόλιο της Novavax στους εφήβους
Αίτηση για έγκριση χρήση στους εφήβους αναμένεται να καταθέσει η εταιρεία
Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Novavax ανακοίνωσε ότι το νέο πρωτεϊνικό εμβόλιο της NVX-CoV2373 δύο δόσεων κατά του κοροναϊού είχε αποτελεσματικότητα της τάξης του 80% κατά της Covid-19, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελικής φάσης της δοκιμής του σε εφήβους 12 έως 17 ετών.
Η δοκιμή έγινε σε 2.247 εφήβους μεταξύ Μαΐου-Σεπτεμβρίου 2021, όταν κυριαρχούσε ακόμη η παραλλαγή Δέλτα, εναντίον της οποίας ειδικότερα το εμβόλιο ήταν αποτελεσματικό κατά 82%. Η εταιρεία σχεδιάζει να καταθέσει, μέσα στο πρώτο τρίμηνο φέτος, αίτηση για έγκριση χρήσης του εμβολίου της στους εφήβους.
Τον προηγούμενο μήνα κατέθεσε ανάλογη αίτηση στις ΗΠΑ για χρήση του εμβολίου της στους ενήλικες, μετά από δοκιμή του σε περίπου 30.000 άτομα, όπου εμφάνισε αποτελεσματικότητα 90,4%.
Στη δοκιμή του στους εφήβους το εμβόλιο έγινε καλά ανεκτό
Το εμβόλιο της, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, έχει ήδη εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καθώς επίσης τη Βρετανία και τη Νέα Ζηλανδία. Η Novavax δήλωσε ότι στη δοκιμή του στους εφήβους το εμβόλιο έγινε καλά ανεκτό και δεν εμφανίστηκαν περιστατικά μυοκαρδίτιδας.
- Διαβάστε επίσης: Εμβόλια: Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για σύσταση τέταρτης δόσης στον γενικό πληθυσμό
Η εταιρεία διαβεβαίωσε επίσης ότι συνεχίζει να παρακολουθεί για άλλες πιθανές παρενέργειες, καθώς το εμβόλιο της αρχίζει σταδιακά να χρησιμοποιείται ευρύτερα από τον γενικό πληθυσμό διεθνώς.
Πηγή: ΑΠΕ
- H οφθαλμαπάτη των «αόρατων» παπουτσιών: Ούτε σανδάλια, ούτε μπαλαρίνες – Τι είναι;
- Άργος: Εγκεφαλικά νεκρός ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί – Βίντεο ντοκουμέντο
- Τσουκαλάς: Η Ελλάδα πληρώνει σαν πρωταθλητής στο ΝΑΤΟ, αλλά εκπροσωπείται σαν παρατηρητής – Ανησυχητικές οι εξελίξεις
- Αγγελόπουλοι για Παπανικολάου, Ντόρσεϊ και Γουόκαπ: «Όταν η ομάδα πετυχαίνει θέλουν περισσότερα, όταν ο παίκτης σέρνεται…»
- Markos by Night: Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει με το «Άλλος για Survivor»
- Νεκρή από σφαίρες στο κεφάλι η γυναίκα που εμπλεκόταν σε απόπειρα δολοφονίας Ουκρανού μεγιστάνα – Δύο συλλήψεις
- 4 εκατ. Ευρώ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στον Πειραιά
- «Αδειάζουν» στελέχη της ΝΔ τον Γεωργιάδη για την επίθεση στον Τσίπρα – Ανευθυνότητα να καταγγέλλει διαφθορά χωρίς στοιχεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442