Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκοψαν το νερό στο Δήμο Μεσολογγίου λόγω οφειλών

Έκοψαν το νερό στο Δήμο Μεσολογγίου λόγω οφειλών

Χωρίς νερό αφού λόγω οφειλών της Δημοτικής Επιχείρισης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μεσολογγίου (ΔΕΥΑΜ) προς τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας διακόπηκε η ηλεκτροδότηση των κεντρικών αντλιοστασίων ύδρευσης Κατοχής, Πενταλόφου, Γουριάς, Λεσινίου και Κεφαλοβρύσου.

Το νερό νεράκι θα πούνε δημότες των περιοχών Κατοχής, Πενταλόφου, Γουριάς, Λεσινίου και Κεφαλοβρύσου στο Μεσολόγγι και η δημοτική Αρχή ανακοίνωσε μεταξύ άλλων:

«Όπως έχουμε διατρανώσει πολλάκις η οικονομική κατάσταση στη ΔΕΥΑΜ είναι τραγική. Οι παλιές οφειλές στη ΔΕΗ και στον ιδιώτη πάροχο αγγίζουν τα 3,3 εκατομμύρια ευρώ.

Η αλήθεια είναι πως σήμερα η ΔΕΥΑΜ διαχειρίζεται ένα τεράστιο ύψος χρεών που κληρονόμησε, ένα τεράστιο ύψος ανεξόφλητων λογαριασμών από καταναλωτές της, ένα μεγάλο αριθμό παράνομων συνδέσεων και καταναλώσεων.

Παλεύει να μείνει ζωντανή και την ίδια στιγμή καταφέρνει και με δικούς της πόρους ανταποκρίνεται σε δύσκολες απαιτήσεις όπως οι ανάγκες των πρόσφατων πλημμυρών με την καταστροφή του αγωγού της γέφυρας του Ευήνου και άλλα.

Παρ’ όλα αυτά η πολύπαθη ΔΕΥΑΜ καθημερινά καταβάλλει στον ιδιώτη πάροχο, κατά μέσο όρο, το ποσό των 10.000€! Το τελευταίο τρίμηνο έχει καταθέσει το ποσό 437.000€ για την πληρωμή των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Στο ποσό αυτό προστέθηκαν ακόμη 190.000 € τα οποία καταβλήθηκαν από τα ταμεία του Δήμου μας προχθές.

Η πρόσφατη αύξηση του κόστους ενέργειας σε ποσοστά που αγγίζουν έως και το 150% των λογαριασμών μας εκτίναξε την όποια ισορροπία είχαμε επιτύχει με τον πάροχο. Και βέβαια το επιπρόσθετο αυτό κόστος της ενεργειακής κρίσης με απόφασή μας δεν το μετακυλήσαμε στους δημότες συμμεριζόμενοι ότι τα ίδια τα νοικοκυριά πλήττονται από ανάλογες αυξήσεις, οι οποίες ήρθαν να προστεθούν στις οικονομικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.

Ως άμεσο μέσο διαχείρισης του οικονομικού αδιεξόδου αναλάβαμε πρωτοβουλίες και συγκεκριμένα αιτηθήκαμε την έγκριση εφαρμογής της νόμιμης διαδικασίας βεβαίωσης των οφειλών στη Δ.Ο.Υ., η οποία εγγυάται την αύξηση των εσόδων της από τις ανείσπρακτες οφειλές της, διαδικασία η οποία σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή.

Στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό μας από την πρώτη κιόλας ημέρα τρέξαμε το μόνο δυνατό σχεδιασμό για την αυτόνομη εξυγίανση της ΔΕΥΑΜ, που δεν ήταν άλλο από την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου σε χώρο που βρήκαμε στην Κατοχή. Το μελετήσαμε και ετοιμάσαμε την υποβολή πρότασης για 100% χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Τρίτσης». Ένα όραμα και μια δέσμευση του Δημάρχου, το οποίο θα γινόταν πράξη και θα έλυνε άπαξ δια παντός το θέμα της ενεργειακής επάρκειας της ΔΕΥΑΜ.

Δυστυχώς όμως η αντιπολίτευση με την δημοτική πλειοψηφία που διαθέτει στο Δημοτικό Συμβούλιο ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ, ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΔΕΥΑΜ!!

Με αποκλειστική ευθύνη τους ο Δήμος μας απεμπόλησε μια ιστορική ευκαιρία να σώσει την ΔΕΥΑΜ με τις δικές του δυνάμεις. Είναι όλοι τους εκτεθειμένοι απέναντι στους συνδημότες μας και ειδικότερα σε όσους στερήθηκαν το νερό μετά την πρόσφατη διακοπή»!

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024