Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναγία Σουμελά: Αμετανόητος ο Τούρκος Dj - «Ηθελα να προβάλω το μνημείο»

Παναγία Σουμελά: Αμετανόητος ο Τούρκος Dj – «Ηθελα να προβάλω το μνημείο»

Ο DJ παίζει ηλεκτρονική μουσική με υπόκρουση τις καμπάνες της Μονής

Ισχυριζόμενος ότι είχε λάβει τις απαραίτητες άδειες για τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ, ο τούρκος DJ, ονόματι Αχμέτ Σετερτζί, δηλώνει τώρα ότι στόχος του ήταν να «προβάλει» το ιστορικό μνημείο της Παναγίας Σουμελά, καθώς το βίντεο κλιπ τους έχει ήδη πάνω από 20 εκατ. views..

Το βίντεο κλιπ γυρίστηκε πριν από περίπου 10 ημέρες και, όπως φαίνεται στο βίντεο, με πλήρη εξοπλισμό ο DJ παίζει ηλεκτρονική μουσική με υπόκρουση τις καμπάνες της Μονής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, ο τούρκος Dj ισχυρίζεται, επίσης, ότι πήρε τις απαραίτητες άδειες από τις αρχές για τα γυρίσματα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τις υπηρεσίες που φέρονται να έδωσαν το πράσινο φως για μια τέτοια πρόκληση σε ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού λέει, από την πλευρά του, ότι δεν έδωσε εκείνο την άδεια.

Δείτε το βίντεο κλιπ

Οργή για το βίντεο κλιπ

Υπενθυμίζεται ότι το βίντεο κλιπ προκάλεσε την οργή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου αλλά και της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ αναφέρει: «Οι πρόσφατες εικόνες που προβλήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες ξένο συγκρότημα φαίνεται να χορεύει ντίσκο στον χώρο της Ιστορικής Μονής Παναγίας Σουμελά, αποτελούν βεβήλωση του Μνημείου αυτού, υποψήφιου για την ανακήρυξη του σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Οι εικόνες αυτές είναι προσβλητικές και έρχονται να προστεθούν σε σειρά ενεργειών των τουρκικών αρχών εις βάρος Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Καλούμε τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να πράξουν τα δέοντα για να μην επαναληφθούν τέτοιες πράξεις και να γίνει σεβαστός ο ιερός χώρος της Μονής».

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απέστειλε προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Δημοκρατίας, Mehmet Nuri Ersoy, κάνοντας λόγο για προσβολή «της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Παναγίας Σουμελά της Τραπεζούντος, πανίερου σεβάσματος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ρωμιοσύνης του Πόντου, αλλά και μνημείου της παγκόσμιας θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024