Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δυσκολεύτηκε, αλλά τα κατάφερε ο Τσιτσιπάς (2-1)

Δυσκολεύτηκε, αλλά τα κατάφερε ο Τσιτσιπάς (2-1)

Ο Τσιτσιπάς τα βρήκε… σκούρα απέναντι στον Νταβίντοβιτς Φοκίνα, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη (2-1) και μαζί την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του τουρνουά του Ρότερνταμ.

Μετά από μια μεγάλη μάχη, που διήρκησε 2 ώρες και 40 λεπτά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Αλεχάντρο Νταβίνοβιτς Φοκίνα με 2-1 και να πάρει την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του τουρνουά που γίνεται στο Ρότερνταμ.

Ο Ελληνας τενίστας είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, αλλά στο τρίτο σετ μίλησε η κλάση και η ποιότητά του και κατάφερε να αποκλείσει τον Ισπανό (7-5, 6-7 [1], 6-4), που έδειξε πολλές φορές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ικανός να κάνει τη… ζημιά.

Στην επόμενο γύρο ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Χάρις – Ιβάσκα. Οι δύο τενίστες θα παίξουν την Τετάρτη, ενώ το ματς των «16» θα διεξαχθεί την Πέμπτη (10/2).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και με μπρέικ στο δεύτερο γκέιμ προηγήθηκε με 2-0. Ωστόσο, ο Ισπανός αντέδρασε και απάντησε με το ίδιο… νόμισμα (2-2). Ο Ελληνας τενίστας δεν… πτοήθηκε και έκανε νέο μπρέικ (3-2), με τον Νταβίντοβιτς Φοκίνα όμως να απαντάει και πάλι και να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια (3-3). Στο 9ο γκέιμ μάλιστα ο Ισπανός έκανε νέο μπρέικ και προηγήθηκε με 5-4. Ο ΙΒηρας σηκώθηκε για να σερβίρει για το σετ, αλλά απέτυχε. Ο Στέφανος έκανε μπρέικ και ισοφάρισε σε 5-5, ενώ λίγο αργότερα έσπασε και πάλι το σερβίς του αντιπάλου του για το 7-5 και το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι χέρι μέχρι το 3-2, όταν ο Στέφανος έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 4-3. Όλα έδειχναν ότι ο συμπατριώτης μας θα φτάσει σε μια άνετη νίκη, αλλά ο Νταβίντοβιτς Φοκίνα δεν τα παράτησε. Πίεσε και ισοφάρισε σε 4-4. Στη συνέχεια οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς τους και το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Στέφανου και με 7-1 ισοφάρισε σε 1-1 το ματς.

Το τρίτο σετ κύλησε χωρίς μπρέικ μέχρι το 3-3, όταν ο Στέφανος πίεσε τον Ισπανό και έκανε το μπρέικ (4-3), που του έδωσε τη δυνατότητα λίγο αργότερα (5-4) να σερβίρει για το ματς. Ο Ελληνας τενίστας δεν λάθεψε στην κρίσιμη στιγμή και με 6-4 έκανε το 2-1. Μια νίκη που αναμένεται να τον βοηθήσει πολύ ψυχολογικά ενόψει της δύσκολης συνέχειας, με τον Στέφανο να έχει πάει στο Ρότερνταμ με στόχο την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024