Κακοποίηση ζώων: Εικόνες σοκ και συγκλονιστικές μαρτυρίες για τη μονάδα εκτροφής ζώων στην Κω
Τι συμβαίνει με τη μονάδα εκτροφής ζώων στην Κω. Τι αναφέρουν οι καταγγελίες.
Για κακοποίηση ζώων κατηγορείται μονάδα εκτροφής στην Κω. Ζώα, τα οποία όπως θα πουν οι φιλόζωοι, όχι μόνο ανήκουν σε κτηνοτρόφους αλλά ο χώρος που βρίσκονται, σύμφωνα με την καταγγελία τους, έχει κριθεί νόμιμος, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως επιδοτείται.
Η υπόθεση έχει φτάσει στα δικαστήρια μετά από ενέργειες της φιλοζωικής, ωστόσο τα στόματα στο νησί παραμένουν κλειστά αν και όλοι ήξεραν τις συνθήκες στην κατ’ ευφημισμόν κτηνοτροφική μονάδα.
Ο τοπικός Τύπος στηλιτεύει την αδιαφορία των τοπικών Αρχών που όπως φαίνεται δεν έλεγχαν ποτέ τι συμβαίνει, δεν είδαν και δεν άκουσαν όσα αδιανόητα συμβαίνουν στο νησί.
Είναι απορίας άξιο πώς διατηρούσαν την άδεια κτηνοτρόφου και εισέπρατταν τις επιδοτήσεις για τα ζώα, δεδομένου ότι και τα δύο προϋποθέτουν τον έλεγχο της συμμόρφωσης με τη νομοθεσία για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και την ευζωία των ζώων.
Το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA
Τι αναφέρουν οι καταγγελίες
Το αποτρόπαιο θέαμα αντίκρυσαν αστυνομικοί μετά από την καταγγελία μίας ζωόφιλης κατοίκου της Κω. «Συνελήφθησαν στην Κω, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κω, δύο ημεδαποί οι οποίοι εξέτρεφαν παραγωγικά ζώα παραβιάζοντας τους κανόνες ευζωίας τους. Οι ιδιοκτήτες του χώρου με τη διαδικασία του αυτοφώρου οδηγήθηκαν σε δίκη η οποία θα συνεχιστεί στις 11/2», αναφέρεται σε ανακοίνωση.
«Έχουν δικηγόρο τον αντιδήμαρχο», λένε άνθρωποι που κατήγγειλαν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ζώων.
Στο ίντερνετ έχει φτιαχτεί ακόμα και ειδική σελίδα, ενώ σε διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών, ήδη περίπου 8.000 άνθρωποι διαμαρτύρονται.
Οι φιλόζωοι καταγγέλλουν την αδιανόητη κατάσταση και απαιτούν οι ποινές να είναι αυστηρές.
- Ουκρανία: Δέκα τραυματίες και πλήγματα σε υποδομές στην Οδησσό από επίθεση ρωσικών drones
- Telesport: «Ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ έχει κλείσει στον Ολυμπιακό»
- Λυσίας: Ο μεγάλος μάστορας του λόγου (Μέρος Α’)
- Κοινωνικός Τουρισμός: Σήμερα Δευτέρα η τελευταία μέρα για τις αιτήσεις
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (27/4): Πού θα δείτε το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Οταν το επίδικο είναι η πραγματική αλλαγή, οι πολιτικές διεργασίες δεν μπορεί να ακολουθούν την πεπατημένη
- Μια ματιά στο οικογενειακό άλμπουμ των «αυτοεξόριστων» Μαύρων Πανθήρων στην Αλγερία
- Τρεις νεκροί στο τελευταίο στρατιωτικό πλήγμα των ΗΠΑ σε «σκάφος με ναρκωτικά» στον Ειρηνικό Ωκεανό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442