Κομοτηνή: Σπουδαία νέα για τα παιδιά των Ειδικών Σχολείων
Ο Δήμος Κομοτηνής εξασφάλισε χρηματοδότηση προκειμένου να ενισχύσει τα Ειδικά Σχολεία με όλα τα απαραίτητα ώστε οι μαθητές ΑΜΕΑ να αναπτύξουν όλες τις δεξιότητες τους, ενώ τα 2 νέα λεωφορεία που θα αγοραστούν θα έχουν θέσεις για τα παιδιά με κινητικά προβλήματα.
Με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχτηκε ο Δήμος Κομοτηνής την ένταξη της πράξης «Προμήθεια Εξοπλισμού για το Ειδικό Σχολείο και το ΕΕΕΕΚ του Δήμου Κομοτηνής» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020»και στον Άξονα Προτεραιότητας «Υποδομές ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και ενίσχυσης της Κοινωνικής συνοχής». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 358.234 ευρώ.
Με την παρούσα πράξη θα πραγματοποιηθεί η προμήθεια:
1) Απαραίτητου εξοπλισμού φυσιοθεραπείας-αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής αγωγής, καθώς και άλλου ειδικού εξοπλισμού για παιδιά με κινητικά προβλήματα για το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο του Δήµου Κομοτηνής, από το 1ο υποέργο: Ειδικά καθίσματα, σύστημα καθίσματος αυτοκινήτου με ιμάντες, βοήθημα βάδισης, ειδικά τρίκυκλα για παιδιά με ειδικές ανάγκες από 4,5 ετών και 8 ετών, ειδικά μαξιλάρια, στρώματα φυσικοθεραπείας, ρολά φυσικοθεραπείας, μπάλες φυσικοθεραπείας, τραμπολίνο, διάφορες κούνιες, διαδραστικός προβολέας δαπέδου, διάφορα μπαλάκια, ειδικό σύστημα γερανού για βάδιση και γιλέκο βάδισης κ.α. όπως περιγράφονται στην σχετική μελέτη.
2) Δύο λεωφορείων 15 θέσεων και 2 θέσεων αμαξιδίων ΑΜΕΑ για την εξυπηρέτηση των παιδιών που φοιτούν στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο και στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Υφαντών του Δήµου Κομοτηνής.
Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, δήλωσε τα εξής: «Η προμήθεια των λεωφορείων είναι καθοριστικής σημασίας για την άνετη μεταφορά των μαθητών, δημιουργώντας αίσθημα ασφάλειας στους ίδιους και τις οικογένειές τους. Επίσης, ο εξοπλισμός φυσιοθεραπείας, αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής αγωγής για το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο θα βελτιώσει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και θα αναβαθμίσει τη μέριμνα προς τους μαθητές».
- Γαλλία: Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Τζακ Λανγκ παραιτήθηκε λόγω έρευνας σχετικής με τον Έπσταϊν
- Moltbook: Το AI φτιάχνει τη δική του κοινωνία και εμείς παρακολουθούμε από απόσταση
- LIVE: Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπέτις
- De facto προσάρτηση: Νέα ισραηλινά μέτρα ενισχύουν τον έλεγχο και τους παράνομους εποικισμούς στη Δυτική Όχθη
- Κέρδος έναντι της Τέχνης – Ο Κόπολα παρέμεινε οραματιστής, οι Λούκας και Σπίλμπεργκ «εξαπατήθηκαν»
- Στέγαση: Πόσο επηρεάζει το κόστος της την καθημερινότητά μας – Αριθμοί που δείχνουν τη σκληρή πραγματικότητα



